JelenHaz
Szerda, 2019. december 11., 18.10

Kertbe zuhant egy busz Angliában

Kertbe zuhant egy busz Angliában
Kertbe zuhant egy busz Angliában

Lakóház kertjébe zuhant egy turistákat szállító busz Angliában. A balesetben egy lengyel férfi meghalt, hetvenen megsérültek. A buszon lengyel, lett, litván, román és dél-afrikai bevándorlók utaztak. Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet.

A busz előbb összeütközött egy autóval, majd áttört egy falat, végül egy ház kertjében kötött ki. A baleset hétfő este, helyi idő szerint hat óra előtt történt Alton faluban, Anglia középső részén. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy mi okozhatta a tragédiát. A busz egy meredek lejtőn haladt lefelé, és úgy tűnik, nem tudta bevenni a kanyart. A környéken lakók elmondása szerint a baleset előtt nagy vihar volt, heves esőzéssel. Az ütközés hangjáról ezért először sokan azt hitték, hogy mennydörgés volt.

Egy 26 éves lengyel férfi a helyszínen életét vesztette – közölte a rendőrség. Két súlyos sérültet helikopterrel szállítottak kórházba, 29 további sebesültet mentőautók vittek el. Az angol sofőr is súlyosan megsérült. A busz további 44 utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. A járó betegeket először a közeli vidámpark elsősegélynyújtó helyén látták el, de néhányukat végül kórházba kellett szállítani. A busz egyébként éppen az Alton Towers nevű szórakoztató parkba tartott.

(FH)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'