Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 06.01

Kikötött a pápa hajója Sydney-ben

Kikötött a pápa hajója Sydney-ben
Kikötött a pápa hajója Sydney-ben

Hajóval érkezett a sydney-i kikötőbe XVI. Benedek pápa, ahol mintegy 150 ezer zarándok fogadta őt. A katolikus egyházfő a vasárnapig tartó Ifjúsági Világtalálkozón vesz részt az ausztrál kontinensen.

Miután körülhajózta a város kikötőjét, a pápa egy korábbi rakpartnál szállt partra, és ezzel hivatalosan is megérkezett a kedden kezdődött nemzetközi találkozóra. A 45 perces út alatt a 81 éves egyházfő végig a jármű korlátjánál állt, és onnan köszöntötte a parton összegyűlteket, akik között számos egyházi elöljáró is megjelent.

A kikötőben mintegy 150 ezer fős tömeg várta XVI. Benedeket, ám ezrek várakoznak Sydney belvárosi utcáin is, ahol az egyházfő pápamobiljával végighajt majd, úton a városban lévő szállása felé. A pápa vasárnap érkezett Ausztráliába, azóta az Opus Dei kenthursti központjában tartózkodott.

Az 1986 óta évente más-más országban megrendezett katolikus fesztiválra már eddig is mintegy 200 ezer zarándok érkezett Sydney-be. A vasárnapi zárómisére több mint félmillió érdeklődőt várnak a szervezők, annak ellenére, hogy Ausztrália a nyugati világ egyik legkevésbé vallásos országának számít.

(FH)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'