Vasárnap, 2018. július 22., 23.23

Kórháznapok Csíkszeredában

2017. szeptember 24., 16.23
Vasárnap

Legyen hosszú távú jövőképe a Hargita megyei kórházak vezetőinek és munkatársainak, merjenek nagyot álmodni. Ezen jelmondatokkal nyitották meg a csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem aulájában hétvégén az első Csíkszeredai Kórháznapokat. A több napos rendezvény a szakmai előadások mellett arra is kiváló alkalom volt, hogy a csíkszeredai kórházat érintő közös tervekről, az ezekhez szükséges forrásokról, és arról beszéljenek, milyen orvosi ellátásra van szükség Hargita megyében.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház 2010-ben került a megyei tanács adminisztrálásába, ez jó döntés volt, amelynek hatásaként több fejlesztés is megvalósult, köztük orvoslakások építése, fiatal szakemberek idevonzása, új részlegek létrehozása, új felszerelések beszerzése, középkáderek alkalmazása – hangzott el Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnökének köszöntőjében. 

„Ezt a tevékenységet kell tovább vigyük, és keressük a megoldásokat azokra a kihívásokra, amelyek előtt most állunk” – mondta.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'