JelenHaz
Csütörtök, 2019. november 21., 05.37

Közel 18 000 rendőr felügyel a biztonságra

Közel 18 000 rendőr felügyel a biztonságra
Közel 18 000 rendőr felügyel a biztonságra

Közel 18 000 rendőr felügyel a 17 286 szavazókörzet biztonságára vasárnap, a helyi választások első fordulóján, jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség fő célkitűzése, hogy biztosítsa a választások megfelelő menetét, áll az Országos Rendőr-főkapitányság által kiadott közleményében.

A főkapitányság tudatta azt is, hogy a területi rendőr-felügyelőségek  vegyes csoportokat hoznak létre a csendőrséggel, amelyek felügyelik az eseményeket.

A rendőrség országos vezetősége 30 százalékkal növelte azon személyek számát, akik a választások megfelelő lefolyását biztosítsák, és összesen 34 859 rendőr vesz részt a küldetésben.

Az országos főkapitányság vezetője felkérte a rendőr-felügyelőségeket, hogy hozzák meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a szavazás nyugodt körülmények között zajlódjék. 

Az országhatárok környékén létesített 1082 szavazókörzetben 3758 határrendőr biztosítja a rendet. Ezen kívül a határrendőrség 400 alkalmazottat tart készenlétben, akiket szükség esetén vetnek be, jelentette a határrendőrség országos kapitánysága.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'