JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 00.36

Közvetlen összeköttetés Marosvásárhely és Bukarest között

Közvetlen összeköttetés Marosvásárhely és Bukarest között
Közvetlen összeköttetés Marosvásárhely és Bukarest között

Tánczos Barna szállításügyi államtitkár tájékoztatja az utazóközönséget, hogy február 25-től az 1647-es, február 23-tól pedig az 1648-as jelű gyorsvonatok InterCity járatként közlekednek.

A változások nincsenek kihatással a menetrendre, egyik eddigi állomás sem kerül ki a megállóhelyek közül. Tánczos elmondta, hogy a Román Állami Vasúttársaság a fent említett szerelvények besorolását az utazóközönség kérésének eleget téve – a brassói átszállás kellemetlenségeit elkerülendő – alakítja át.

A módosítások legnagyobb előnye, hogy az 531-es számú, Bukarestből 13 órakor induló InterCity járathoz Brassóban csatlakozik az 549-es InterCity, így közvetlen lesz az összeköttetés Bukarest és Marosvásárhely között, és a 1647-es számú gyorsvonat helyét a fent említett 549-es számú InterCity veszi át.

A Marosvásárhelyről 13:34-kor induló 1648-as számú gyorsvonat besorolása február huszonhatodikától 540-es InterCity lesz, és szintén Bukarestig közlekedik.

A szállításügyi államtitkár személyes közbenjárására történt változások lényegesen könnyíteni kívánják az Erdélyben és Székelyföldön vonattal közlekedők utazását.

Tánczos arról is tájékoztatott, hogy a 406-1-es Brassó-Biharkersztes-Budapest, valamint a 407-2-es, Budapest-Biharkeresztes-Brassó vonalon közlekedő járatok február huszadikától Bánffyhunyadon is megállnak.
(rmdsz hírszerk.)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'