Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Péntek, 2019. november 15., 17.40

Külföld

Összmagyar középiskolás tábor nyílt Sátoraljaújhelyen
Hétfõ, 2019. augusztus 05., 06.00 (0 hozzászólás)
Minden kiváló nyári tábornak van egy kerettörténete, a Rákóczi Szövetség táboráé maga a haza, a bajtársiasság és a testvériség – mondta Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn Sátoraljaújhelyen. »

Sikerült megmenteni a Notre Dame szerkezetét
Kedd, 2019. április 16., 06.00 (0 hozzászólás)
Kigyulladt és órákon át égett a francia főváros, Párizs egyik jelképe, a Notre Dame székesegyház hétfő este, a nagyhét első napján, a tűz következtében összeomlott az épület huszártornya és odaveszett teljes tetőszerkezete. »

Tűz ütött ki a párizsi Notre-Dame székesegyházban!
Hétfõ, 2019. április 15., 20.32 (0 hozzászólás)
Teljesen beomlott a párizsi Notre-Dame székesegyház tetőszerkezete a hétfőn kiütött tűzben – jelentette szemtanúkra hivatkozva a Reuters hírügynökség. A tűzoltók megkezdték az oltást. »

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b) és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke kezet fog a budapesti Szent Gellért Katolikus Általános
Péntek, 2019. március 22., 06.00 (0 hozzászólás)
Diákcsoportok pályázhatnak utazási támogatásra, hogy részt vegyenek Ferenc pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón. A pályázatot a Rákóczi Szövetség hirdeti meg, együttműködve a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságával – közölte Soltész Miklós pénteken Budapesten. »

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Péntek, 2019. március 15., 06.00 (0 hozzászólás)
Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy „hulljon le szemükről a hályog, hogy lássák és értsék; keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké” – mondta Orbán Viktor kormányfő pénteken Budapesten, a Múzeumkertben. »

Péntek, 2019. január 25., 06.00 (0 hozzászólás)
Soltész Miklós szerint Ferenc pápa június elsejére tervezett csíksomlyói látogatása történelmi lehetőség a térségben élő nemzetek egymásra találására, megbékélésére. »

Péntek, 2019. január 04., 06.00 (0 hozzászólás)
Robbanás történt a legnagyobb német ellenzéki párt, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) egy irodájánál csütörtök éjjel a Szászország tartományi Döbelnben, a rendőrség politikai bűncselekmény gyanújával indított eljárást. »

Péntek, 2019. január 04., 06.00 (0 hozzászólás)
A tavalyi évben több mint 64 ezren érkeztek illegálisan Spanyolországba tengeri és szárazföldi úton összesen – közölte a spanyol belügyminisztérium pénteken. »

Péntek, 2019. január 04., 06.00 (0 hozzászólás)
Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök Korda György előadóművészt 80. születésnapja alkalmából – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken az MTI-vel. »

Péntek, 2019. január 04., 06.00 (0 hozzászólás)
A felnőttként látásukat vesztett embereknek segít elsajátítani a Braille-jelek használatát az az ábécéskönyv, amelyet pénteken mutattak be Budapesten, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) székházában. »

Szerda, 2018. október 31., 04.00 (0 hozzászólás)
Friedrich Merz elindul a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki tisztségéért a párt decemberi kongresszusán, ezt kedden jelentette be a politikai pályafutását 2009 óta szüneteltető egykori szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezető. »

Kedd, 2018. október 30., 04.00 (0 hozzászólás)
Még nincs meg a holtteste az október 2-án Isztambulban a szaúdi főkonzulátuson rejtélyes körülmények között meggyilkolt szaúdi ellenzéki újságírónak, Dzsamál Hasogdzsinak – közölte Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter hétfőn Isztambulban egy sajtótájékoztatón. »

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszédet mond  a Kolompos tábor megnyitóján Egerben 2018. július 30-án MTI-fotó: Komka Péter
Kedd, 2018. július 31., 06.00 (0 hozzászólás)
Kétszázmillió forintos keretösszeggel határon túli családszervezetek támogatására ír ki pályázatot ősszel a Magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága – jelentette be a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Egerben. »

MTI-fotó: Veres Nándor
Kedd, 2018. július 31., 04.00 (0 hozzászólás)
Nagyon fajsúlyos, lényegre törő, a hétköznapi politikai vitákon túlemelkedő, nemzetközi és geopolitikai elemekre koncentráló beszédet mondott Orbán Viktor – így értékelték a magyar miniszterelnök tusványosi beszédét a Magyar Idők által megszólaltatott szakértők. »

Szerda, 2018. június 20., 09.00 (0 hozzászólás)
Óva intett az európai uniós agrártámogatások jövőbeli csökkentésétől hétfőn számos EU-tagállam szakminisztere, mondván, hogy fenn kell tartani a közös agrárpolitikára (KAP) fordítható források szintjét a 2021-től 2027-ig tartó költségvetési ciklusban. »

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b-j) a Kárpát-medencei Magyar K
Péntek, 2018. február 09., 09.00 (0 hozzászólás)
A magyar kormány nemzetpolitikájában továbbra is az a meghatározó, hogy nem Budapestről kell megmondani, mi a jó a határon túli magyar közösségeknek, hanem nekik kell megmondani, milyen álláspontot képviseljen a kormány az érdekükben – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Országházban. »

Kedd, 2018. február 06., 16.00 (0 hozzászólás)
Franciaország az Unió első tagállama, amely betiltja az egyhasználatú műanyag evőeszközök és poharak használatát 2020-tól. A francia kormány több, környezetvédelemmel foglalkozó alakulattal történt beszélgetés után hozta meg a döntést. »

Kedd, 2018. február 06., 09.00 (0 hozzászólás)
Jeruzsálem státusza, a közel-keleti béke, valamint a szíriai humanitárius helyzet is szerepelt Ferenc pápa és Recep Tayyip Erdogan török elnök több mint ötvenperces találkozóján a Vatikánban hétfőn. »

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b2) megbeszélést folytat Liviu Dragnea román képviselőházi elnökkel (j2) Bukarestben
Hétfõ, 2018. február 05., 18.00 (0 hozzászólás)
Ukrajnában egyetlen kisebbség oktatáshoz fűződő jogait sem csorbíthatják – mutatott rá Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn Bukarestben, miután román kollégájával tárgyalt. Kihangsúlyozta, hogy ebben egyetértés van közte Teodor Melescanu között. »

Péntek, 2017. október 27., 18.15 (0 hozzászólás)
Megszavazta a Katalán Köztársaság kikiáltását a katalán parlament péntek délután. Ezzel beelőzték a spanyol felsőházat, ami a katalán kormány felfüggesztéséről szavazott szintén pénteken. »

Hétfõ, 2017. július 24., 18.00 (0 hozzászólás)
„Valószínűleg egész életemben bánni fogom, hogy az az utolsó telefonbeszélgetés milyen rövid volt” – így vall érzéseiről Harry herceg abban a műsorban, amelyben édesanyja, a néhai Diana hercegnő halálának közelgő huszadik évfordulója alkalmából beszél emlékeiről bátyjával, Vilmossal együtt. »

Hétfõ, 2017. július 24., 04.00 (0 hozzászólás)
Feltehetőn megolvadt nukleáris fűtőanyagot talált – első ízben – vasárnap az egyik robot a hat éve szerencsétlenül járt fukusimai atomerőmű hármas reaktorának vizsgálatakor – közölte az erőművet üzemeltető TEPCO vállalat. »

Hétfõ, 2017. május 15., 17.52 (0 hozzászólás)
Harvannyolc személyt vett őrizetbe az olasz maffia-ellenes hatóság hétfőn a déli Calabria tartományban, ahol az ügyészség szerint a 'ndrangheta helyi bűnszervezete tartotta kézben a migránstábort, milliókat keresve a központnak juttatott EU-s finanszírozásokból. »

Felnőttkorban is hasznosak lehetnek a védőoltások
Hétfõ, 2017. április 17., 04.00 (0 hozzászólás)
A gyermekkorban adható és adandó védőoltások mellett nem árt gondolni a felnőttkorban kérhető védőoltásokra is – mondta az Egyesített Szent István és Szent László Kórház infektológiai osztályának főorvosa szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. »

Szerda, 2017. március 22., 18.16 (0 hozzászólás)
Ma délután késes támadó rontott a londoni parlament előtt álló rendőrre, aki viszonzásul lelőtte az ismeretlen elkövetőt, aki a helyszínen életét vesztette. »

Hétfõ, 2017. március 13., 18.01 (1 hozzászólás)
Áder Jánost tegnap a második fordulóban választotta államfővé a magyar parlament, miután az első kör, kétharmados támogatás híján, eredménytelen volt. »

Kedd, 2016. december 06., 18.12 (0 hozzászólás)
Újabb két évre a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökévé választotta Angela Merkelt kedden a párt Essenben tanácskozó kongresszusa. »

Csütörtök, 2016. november 03., 04.00 (0 hozzászólás)
Nyolcvan év után újra megtekinthető a Szózat kézirata a Magyar Tudományos Akadémia és az MTA Könyvtár és Információs Központ csütörtökön, a magyar tudomány ünnepén nyílt és március 15-ig tartó közös tárlatán. »


Jelen
Puskel Péter
Communitas
'