Fölszálott a páva

Csütörtök, 2018. november 15., 00.07

Külföld

Szerda, 2018. október 31., 04.00 (0 hozzászólás)
Friedrich Merz elindul a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki tisztségéért a párt decemberi kongresszusán, ezt kedden jelentette be a politikai pályafutását 2009 óta szüneteltető egykori szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezető. »

Kedd, 2018. október 30., 04.00 (0 hozzászólás)
Még nincs meg a holtteste az október 2-án Isztambulban a szaúdi főkonzulátuson rejtélyes körülmények között meggyilkolt szaúdi ellenzéki újságírónak, Dzsamál Hasogdzsinak – közölte Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter hétfőn Isztambulban egy sajtótájékoztatón. »

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszédet mond  a Kolompos tábor megnyitóján Egerben 2018. július 30-án MTI-fotó: Komka Péter
Kedd, 2018. július 31., 06.00 (0 hozzászólás)
Kétszázmillió forintos keretösszeggel határon túli családszervezetek támogatására ír ki pályázatot ősszel a Magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága – jelentette be a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Egerben. »

MTI-fotó: Veres Nándor
Kedd, 2018. július 31., 04.00 (0 hozzászólás)
Nagyon fajsúlyos, lényegre törő, a hétköznapi politikai vitákon túlemelkedő, nemzetközi és geopolitikai elemekre koncentráló beszédet mondott Orbán Viktor – így értékelték a magyar miniszterelnök tusványosi beszédét a Magyar Idők által megszólaltatott szakértők. »

Szerda, 2018. június 20., 09.00 (0 hozzászólás)
Óva intett az európai uniós agrártámogatások jövőbeli csökkentésétől hétfőn számos EU-tagállam szakminisztere, mondván, hogy fenn kell tartani a közös agrárpolitikára (KAP) fordítható források szintjét a 2021-től 2027-ig tartó költségvetési ciklusban. »

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b-j) a Kárpát-medencei Magyar K
Péntek, 2018. február 09., 09.00 (0 hozzászólás)
A magyar kormány nemzetpolitikájában továbbra is az a meghatározó, hogy nem Budapestről kell megmondani, mi a jó a határon túli magyar közösségeknek, hanem nekik kell megmondani, milyen álláspontot képviseljen a kormány az érdekükben – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Országházban. »

Kedd, 2018. február 06., 16.00 (0 hozzászólás)
Franciaország az Unió első tagállama, amely betiltja az egyhasználatú műanyag evőeszközök és poharak használatát 2020-tól. A francia kormány több, környezetvédelemmel foglalkozó alakulattal történt beszélgetés után hozta meg a döntést. »

Kedd, 2018. február 06., 09.00 (0 hozzászólás)
Jeruzsálem státusza, a közel-keleti béke, valamint a szíriai humanitárius helyzet is szerepelt Ferenc pápa és Recep Tayyip Erdogan török elnök több mint ötvenperces találkozóján a Vatikánban hétfőn. »

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b2) megbeszélést folytat Liviu Dragnea román képviselőházi elnökkel (j2) Bukarestben
Hétfõ, 2018. február 05., 18.00 (0 hozzászólás)
Ukrajnában egyetlen kisebbség oktatáshoz fűződő jogait sem csorbíthatják – mutatott rá Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn Bukarestben, miután román kollégájával tárgyalt. Kihangsúlyozta, hogy ebben egyetértés van közte Teodor Melescanu között. »

Péntek, 2017. október 27., 18.15 (0 hozzászólás)
Megszavazta a Katalán Köztársaság kikiáltását a katalán parlament péntek délután. Ezzel beelőzték a spanyol felsőházat, ami a katalán kormány felfüggesztéséről szavazott szintén pénteken. »

Hétfõ, 2017. július 24., 18.00 (0 hozzászólás)
„Valószínűleg egész életemben bánni fogom, hogy az az utolsó telefonbeszélgetés milyen rövid volt” – így vall érzéseiről Harry herceg abban a műsorban, amelyben édesanyja, a néhai Diana hercegnő halálának közelgő huszadik évfordulója alkalmából beszél emlékeiről bátyjával, Vilmossal együtt. »

Hétfõ, 2017. július 24., 04.00 (0 hozzászólás)
Feltehetőn megolvadt nukleáris fűtőanyagot talált – első ízben – vasárnap az egyik robot a hat éve szerencsétlenül járt fukusimai atomerőmű hármas reaktorának vizsgálatakor – közölte az erőművet üzemeltető TEPCO vállalat. »

Hétfõ, 2017. május 15., 17.52 (0 hozzászólás)
Harvannyolc személyt vett őrizetbe az olasz maffia-ellenes hatóság hétfőn a déli Calabria tartományban, ahol az ügyészség szerint a 'ndrangheta helyi bűnszervezete tartotta kézben a migránstábort, milliókat keresve a központnak juttatott EU-s finanszírozásokból. »

Felnőttkorban is hasznosak lehetnek a védőoltások
Hétfõ, 2017. április 17., 04.00 (0 hozzászólás)
A gyermekkorban adható és adandó védőoltások mellett nem árt gondolni a felnőttkorban kérhető védőoltásokra is – mondta az Egyesített Szent István és Szent László Kórház infektológiai osztályának főorvosa szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. »

Szerda, 2017. március 22., 18.16 (0 hozzászólás)
Ma délután késes támadó rontott a londoni parlament előtt álló rendőrre, aki viszonzásul lelőtte az ismeretlen elkövetőt, aki a helyszínen életét vesztette. »

Hétfõ, 2017. március 13., 18.01 (1 hozzászólás)
Áder Jánost tegnap a második fordulóban választotta államfővé a magyar parlament, miután az első kör, kétharmados támogatás híján, eredménytelen volt. »

Kedd, 2016. december 06., 18.12 (0 hozzászólás)
Újabb két évre a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökévé választotta Angela Merkelt kedden a párt Essenben tanácskozó kongresszusa. »

Csütörtök, 2016. november 03., 04.00 (0 hozzászólás)
Nyolcvan év után újra megtekinthető a Szózat kézirata a Magyar Tudományos Akadémia és az MTA Könyvtár és Információs Központ csütörtökön, a magyar tudomány ünnepén nyílt és március 15-ig tartó közös tárlatán. »

Hétfõ, 2016. október 31., 16.00 (0 hozzászólás)
Tegnap Ferenc pápa két-, bár inkább másfélnapos látogatásra Svédországba érkezett. Önmagában nem volna szenzáció, hisz az argentin származású – idén decemberben nyolcvanesztendős – római katolikus egyházfő, elődjéhez hasonlóan, rendkívül aktív, és pápaként nem is elsőként látogatott el a skandináv országba, hisz II. János Pál 1989-ben megelőzte. »

Hétfõ, 2016. szeptember 12., 06.00 (0 hozzászólás)
Életének 87. évében vasárnap éjszaka meghalt Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas költő, író. A kormány Csoóri Sándort saját halottjának tekinti. A költő hosszan tartó súlyos betegség után halt meg. 1930-ban született a Székesfehérvárhoz közeli Zámolyon egyszerű földműves családban. »

Kalkuttai Teréz anya portréja a vatikáni Szent Péter téren, ahol Ferenc pápa (j3) szentté avatja a kolkatai Szeretet Misszionáriusai rendház alapítóját 2016. szeptember 4-én. A 106 éve Agnes Gonxha B
Vasárnap, 2016. szeptember 04., 16.00 (0 hozzászólás)
Ferenc pápa szentté avatta vasárnap délelőtt a vatikáni Szent Péter téren Boldog Kalkuttai Teréz anyát, Nobel-békedíjas apácát, a Szeretet Misszionáriusai rend alapítóját. A ceremóniára – amely az irgalmasság rendkívüli szentévének egyik legnagyobb tömegeseménye – mintegy százezren érkeztek a világ minden tájáról. A rendezvényt, amelyet több mint száz országban élőben közvetített a televízió, háromezer olasz rendőr és biztonsági ember felügyelte, a Vatikán feletti légteret pedig lezárták. »

Épületek omlottak össze Amatrice városában
Szerda, 2016. augusztus 24., 06.00 (0 hozzászólás)
Helyszíni közlés szerint súlyos károkat okozott a szerda hajnali olaszországi földrengés az ország középső részén lévő Amatrice városában, a feltételezhető áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés. »

Vasárnap, 2016. augusztus 07., 16.00 (0 hozzászólás)
Frank Tibor Amerika-szakértő szerint „a szokott módon aljas és alattomos szintre terelik a figyelmet” az Egyesült Államokban zajló elnökválasztási kampányban, amely egyre inkább élesedik. »

Szombat, 2016. augusztus 06., 06.00 (0 hozzászólás)
Bozótvágó késsel felfegyverkezett embert vettek őrizetbe a kelet-belgiumi Liege városában, egy nappal a hasonló eszközzel elkövetett, charleroi-i rendőrök elleni támadást követően – közölte rendőrségi forrásra hivatkozva a VRT flamand közszolgálati televízió vasárnap. »

Szombat, 2016. augusztus 06., 06.00 (0 hozzászólás)
Nagyszabású intézkedésre kényszerült vasárnap a rendőrség a németországi Saarbrückenben egy férfi miatt, akiről azt gondolták, hogy felfegyverkezve elbarikádozta magát egy vendéglőben. Az illetőt álomba merülve találták meg, fegyver nem volt nála, és nem veszélyeztetett senkit. »

Csütörtök, 2016. augusztus 04., 17.57 (0 hozzászólás)
A párizsi különleges egységek egy terroristát keresnek. A biztonsági szervek nyilvánosságra hozták egy afgán menedékkérő fényképét, akit azzal gyanúsítanak, hogy támadást akart indítani a francia fővárosban. »

Alapvető változásokra van szükség
Vasárnap, 2016. július 24., 14.00 (0 hozzászólás)
Európa jelenlegi politikai vezetése megbukott, az európai biztonság helyreállításához alapvető változásokra van szükség – hangoztatta Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában. »

Egy 18 éves német–iráni fiatalember lövöldözött – kilenc halott
Szombat, 2016. július 23., 07.00 (0 hozzászólás)
Egy 18 éves német–iráni kettős állampolgár volt a péntek esti müncheni lövöldözés elkövetője – közölte a bajor tartományi főváros rendőrségének vezetője szombaton hajnalban. »


Jelen
Puskel Péter
Communitas
'