JelenHaz
Péntek, 2019. május 24., 08.41
Kivizsgálást kérnek

Külföldről finanszírozták a tűntetést?

Felszólította az állami intézményeket kedden a kormánypárt, hogy sürgősen vizsgálja ki azokat „a kivételesen súlyos” információkat, amelyek szerint az augusztus 10-ei tüntetéseket külföldről finanszírozták, az erőszakos tetteket pedig előre eltervezték volna.

 

„A Szociáldemokrata Párt (PSD) felkéri az állam intézményeit, sürgősen indítson nyomozást a nyilvánosságra került kivételesen súlyos információknak a kivizsgálására, amelyek szerint az augusztus 10-ei tüntetéseket külföldről finanszírozták, az erőszakos tetteket pedig előre eltervezték volna. Románia polgárainak, elsősorban a megmozdulás jóhiszemű résztvevőinek joguk van megtudni a teljes igazságot az utcai megmozdulások hátteréről, azt, hogy kik követték el a nyilvános manipulációt és félretájékoztatást, ki pénzelte a megmozdulást, és mi volt a valós célja a román állam és az alkotmányos rend elleni hangulatkeltésnek” – áll a MEDIAFAX-hoz is eljuttatott közleményben.

 

A PSD úgy véli, az augusztus 10-i tüntetések kapcsán a sajtóban megjelent információk „megalapozott elképzeléseket tartalmaznak annak a rejtett tevékenységnek a kapcsán, amelynek célja a nemzetbiztonság és a román állam autoritásának meggyengítése”.

 

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap este úgy nyilatkozott, az elkövetkező napokban napvilágra kerülnek adatok, amelyek azt bizonyítják, hogy az augusztus 10-ei megmozdulást külföldről is finanszírozták, a tüntetők jól szervezettek voltak, államcsínyt próbáltak véghezvinni.

 

(Forrás: Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'