Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 21.27

Lemondásra szólították fel Năstaset

Lemondásra szólították fel Năstaset
Lemondásra szólították fel Năstaset

Cezar Preda, a PD-L alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, a demokrata-liberálisok felkérik Adrian Năstaset, mondjon le parlamenti tisztségéről, hogy egyszerű állampolgárként állhasson az igazságszolgáltatás elé.

A PDL-vezető szerint Adrian Năstase nem politikai üldöztetés áldozata, hanem azért vesztette el a választásokat 2004-ben, „mert közéleti imázsát a legkorruptabb román politikus imázsával azonosították”.

A képviselőház szerdán elutasította a DNA-nak az  Adrian Năstase és Miron Mitrea elleni bűnvádi eljárás elindítására vonatkozó kéréseit. Miron Mitrea képviselő a Mediafaxnak szerdán elküldött közleményében bejelentette, lemond képviselői tisztségéről az őszi parlamenti ülésszak kezdetén.          Ezzel ellentétben Adrian Năstase volt kormányfő azt írta a blogján, hogy a képviselőház szavazata „politikai megoldást jelent egy politikai dosszié kapcsán”.

Mircea Geoană PSD-elnök azt tanácsolta Adrian Năstase és Miron Mitrea képviselőknek, hogy gondolkodjanak még mielőtt döntetnének, és a legjobb döntést hozzák meg a DNA-dossziék ügyében. Mircea Geoană úgy véli, hogy a dossziék, amelyekben a DNA  Adrian Năstaset és Miron Mitreat vizsgálja, „politikai voksot” kaptak. A voks felelet „a politikailag manipulált” dossziékra.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'