Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 17.42

Magyarellenes tüntetés

Magyarellenes tüntetés
Magyarellenes tüntetés

A magyar szeparatizmus ellen, a nemzeti egységért hív tüntetni március 15-re Kolozsváron az Új Jobboldal szélsőséges román nacionalista szervezet plakátján, amellyel március 15-i tüntetésre hívják a kolozsváriakat.

A plakáton a szervezet az Alkotmány 1-es szakaszára – Románia nemzeti, szuverén, egységes és megoszthatatlan állam – hivatkozik. Azt is feltüntetik: az akciót a polgármesteri hivatal engedélyezte. A tüntetés 11 órakor indul a Mihai Viteazul térről.

László Attila kolozsvári helyi tanácsos a Transindexnek elmondta, a tüntetés nem keresztezheti a hagyományos március 15-i rendezvények útvonalát. A csendőrség tegye a dolgát – jelentette ki.

A szervezet február 23-án Ima Szerbiáért címmel Koszovó függetlenedése ellen szervezett tüntetést Kolozsváron. A több száz résztvevő gyertyákat gyújtott, és „Koszovó Szerbia része”, illetve „Nem engedjük, hogy Koszovó precedenst jelentsen Erdély számára” tartalmú feliratokkal tüntetett. Hasonló megmozdulást március 8-án, Temesváron is szerveztek. Az Új Jobboldal ugyancsak a magyar nemzeti ünnepen Bukarestben is hasonló céllal tüntet.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'