https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 16.24

Markó július 3-án találkozna Tőkéssel

Markó július 3-án találkozna Tőkéssel
Markó július 3-án találkozna Tőkéssel

Tisztelt Elnök Úr! Személyes találkozót javasoló levelét megkaptam, és természetesen én is hasznosnak tartom „a kialakult helyzet megvitatását” – ahogyan Ön fogalmaz -, bár valószínűleg más-más véleményünk van arról, hogy éppen milyen helyzet „alakult ki”.

Én például a számadatokból egyértelműen azt látom, hogy az erdélyi magyarok túlnyomó többsége továbbra is az RMDSZ-t támogatja, és bízik ebben a szervezetben, míg Ön enyhén szólva keresetlen szavakkal illetett minket az elmúlt napokban többször is, különböző állásfoglalásaiban. Nem a legjobb ómen ez, személyes találkozóra készülve, de ennek ellenére én tényleg az együttműködést, az egységet vélem az egyetlen járható útnak a romániai magyarság számára a jövőben is. Az európai parlamenti választások előtt is, majd az önkormányzati választásokat megelőzően is elmondtuk ezt, most sem vélekedem másképpen. Az őszi európai parlamenti választások óta nem csökkent, hanem jelentősen nőtt az RMDSZ támogatottsága, de ez azt jelenti, hogy a felelősségünk is ezzel arányosan növekedett.

Az is nyilvánvaló, tisztelt Elnök Úr, hogy Önt az RMDSZ-en kívüli, elsősorban az MPP keretében működő politikai csoportosulások mérvadó képviselőjének tekintjük, és tárgyalni is többek közt ebben a minőségében kívánunk Önnel.

Azt javasolom, hogy július 3-án, csütörtökön vagy július 5-én, szombaton, Marosvásárhelyen a Bernády-Házban kerítsünk sort megbeszélésünkre.

Munkatársaink természetesen majd egyeztetik a részleteket.

Gratulációját kollégáim nevében is őszintén köszönöm.

Tisztelettel:
MARKÓ BÉLA, az RMDSZ elnöke
2008. június 23.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Nagy István / Péntek, 2008. június 27., 19.54 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Markó–Tőkés találkozó július 5-én
2008. június 27.
http://www.hhrf.org/nepujsag/08jun/8nu0627.htm
Szepessy László, az RMDSZ marosvásárhelyi elnöki hivatalának igazgatója és Toró T. Tibor képviselő tegnap megállapodtak abban, hogy Markó Béla és Tőkés László közös megegyezés alapján sorra kerülő találkozóját a Markó Béla által javasolt időpontban, július 5-én délelőtt 11 órától tartják a marosvásárhelyi Bernády Házban.
Mint ismeretes, az elmúlt napokban történt levélváltás során merült fel a két vezető személyiség közötti találkozó gondolata. Az RMDSZ szövetségi elnöke és az Erdély Magyar Nemzeti Tanács elnöke egyaránt fontosnak tartják az összefogást a közelgő parlamenti választásokra való tekintettel. Eltérően vélekednek azonban az egység megteremtésének módozatairól. Az álláspontok közelítésének első lépése lehet a jövő hét végén tartandó megbeszélés. A két küldöttség összetételéről a napokban egyeztetnek.
Hozzászólt: Murvai Miklós / Szerda, 2008. június 25., 20.36 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Amilyen izgatottnak látszol, még nincs meg a találósra a válasz.
Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. június 25., 15.32 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Hát hiába, attól, hogy erre jár és olykor itt hagyja nyomait kkk-ból még nem lesz szövegértő egyed. Ezt a minőséget I-IV-ben kellett volna elsajátítania, de a kettőspont helyett pontosvesszővel maradt.
Hozzászólt: kukucska / Szerda, 2008. június 25., 13.21 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Murvai uram; ne gondolkodjon megint bizonyitotta, ez a tovabbiakban is szinte megoldhatatlan feladat ele allitja.Igaza van lehangolo amiket ossze zagyval. Ne feledje az eredmeny 86; 14 volt.
Hozzászólt: Murvai Miklós / Kedd, 2008. június 24., 12.28 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ezt a meghívó válaszlevelet a következőképpen értelmezem: gyere, s ha má’ itt vagy, szívesen látunk, kapsz egy feketét is, s ha szomjas vagy és kérsz, akkor egy pohár falmellékit es, a sajtónak vigyorítva még parolázhatunk es, aztán felvisszük egymás cukrát, de aztán húzzá’ el a balfenéken, me’ mingyár eloldom a Bodri láncát! Ha esetleg érdekel, hogy mikor fogunk egymás tenyerébe csapni,há' gyere el a hét közepére eső valamelyik vasárnapon.
Azért ennyire pofátlanul arrogáns még nem volt Országló, hogy kikösse, hogy csak milyen minőségében fogadja az EMT elnökét. Lehangoló!
Markóékkal reménytelen a ki/megegyezés. Ezt a találkozót is a „még futottunk egy kört” kategóriába sorolnám. A püspök úr valószínű ezzel a találkozóval még tartozik az ördögnek
Hozzászólt: Ambrozfalvi Szabolcs / Hétfõ, 2008. június 23., 23.44 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A számadatokból sok minden látszik, még annyit azért hozzá tennék, hogy a magyarság többsége a 2004-es választásokon is az rmdsz-t választotta, de az is látszó volt, hogy nem az elnök urat. Vagy talán ez nem látszott?
Hozzászólt: EP / Hétfõ, 2008. június 23., 22.58 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A hozzaszolas utolso mondataban feltett kerdes szerintem is jogos.MINDEN olvasonak joga van a pontos es elfogulatlan informaciora.
Hozzászólt: Nagy István / Hétfõ, 2008. június 23., 22.19 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Markó Béla szokatlan gyorsasággal válaszolt Tőkés László hozzá intézett levelére.
Elfogadta a kihívást, és látszólag minden egyeztetés nélküli helyszínt és időponto(ka)t is javasolt. Sőt, most először, 85%-os felelősségével is előhozakodott, úgy, hogy Tőkés Lászlót, mint az MPP képviselője, és NEM az EMT elnökeként várja.
Markó tehát a 2007 tavaszi, a megegyezés borítékolható elmaradásának arrogáns hangján folytatja.
Markó Béla vagy nem akar többé szenátor lenni, vagy csak azért is lábtörlőként kezeli a létező romániai magyar politikai ellenzéket.
Már megegyezett a román Nemzeti Liberális Párttal, a román Szociáldemokrata Párttal, román a Demokrata Liberális Párttal, a román Konzervatív Párttal és csak Ő tudja, hogy még melyikkel. Csak a romániai magyar ellenzékkel való megegyezésről nem akar hallani.
Előre tehát a Magyar Népszövetség Lenini, Petru Groza-i, Gheorghiu Dej-i, Ceauşescu-i útján.

Csak amolyan költői kérdés: Tőkés levele nem, de a Markó válaszlevele külön a anyag a nyugatijelen.com-on, miért?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'