JelenHaz
Szombat, 2019. augusztus 17., 19.00

Megérkezett Pekingből az „aranygép”

Megérkezett Pekingből az „aranygép”
Megérkezett Pekingből az „aranygép”

Kedd reggel megérkezett a Ferihegyi repülőtérre a magyar olimpiai küldöttséget szállító repülőgép. A géppel érkeztek azok a sportolók, akik a magyar csapat aranyérmeit szerezték: Vajda Attila, Kovács Katalin, Janics Natasa, valamint a férfi vízilabdások.

Az olimpia után a pihenésé lesz a főszerep a magyar sportolók körében, mondták el a Pekingből kedden reggel hazaérkezett magyar olimpikonok, köztük Kásás Tamás, aki egyelőre nem döntötte el, hogy szerepelne-e még a válogatottban.

A magyar vízilabdázó vasárnap óta háromszoros olimpiai bajnoknak mondhatja magát és még fel sem fogta, hogy ez mit jelent. A női kajak kettesek versenyét megnyerő Kovács Katalin, Janics Natasa páros számára is a kikapcsolódásé lesz a főszerep az elkövetkezendő napokban. Kovács egyesben nem tudott nyerni, sőt a dobogóról is lemaradt, végül a negyedik helyen ért célba, ami miatt vegyes érzelmekkel nyilatkozott. A 32 éves olimpiai bajnok egyelőre nem akarta értékelni a teljesítményét, de nincs 100 százalékig megelégedve. Janics szerint a társán látszódott a csalódottság az egyes után, de Kovács igazi sportember és felül tudott kerekedni ezen, ezért sikerülhetett megvédeni az olimpiai bajnoki címüket.

Magyarország három arany-, öt ezüst-, és két bronzéremmel zárta a múlt vasárnap véget érő pekingi játékokat.

(FH)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'