Vasárnap, 2018. július 22., 21.47

Meghosszabbították a másodfokú hőségriadót

Meghosszabbították a másodfokú hőségriadót
Meghosszabbították a másodfokú hőségriadót

Péntekre is érvényben lesz a másodfokú, narancssárga hőségriadó az ország hat nyugati megyéjében – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Az elsőfokú, sárga figyelmeztetést ugyanakkor moldovai és havasalföldi megyékre is kiterjesztették.

Érvényben lesz a másodfokú, narancssárga hőségriadó Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj megyében. Pénteken a hőhullám az ország legnagyobb részére átterjed, az alföldi régiókban sok helyütt lesz nagyon kellemetlen a hőség, magas páratartalommal. Az éjszakai minimumok 20 fok körül alakulnak, de a nyugati dombságokban 23-25 fok is lehet éjszaka.

Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj megyében 37–38 fok körül alakulnak a napi csúcshőmérsékletek, néhol 39 fokot is mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) ugyanakkor kiterjesztette az elsőfokú, citromsárga riasztást néhány moldovai és havasalföldi megyére is, így a Máramarosban, a Partium északi részén, Erdély legnagyobb részén, Olténia északi és keleti részében, Havasalföldön és Moldova déli régióiban 35–37 fok körül alakulnak a legmagasabb hőmérsékleti értékek.

A meteorológusok eközben arra is figyelmeztetnek, hogy szombat délután, de még inkább szombatról vasárnapra virradóra egyre instabilabbá válik az időjárás a nyugati, délnyugati és magasan fekvő régiókban, itt jelentős mennyiségű csapadék hullhat, sűrű villámlással és viharos széllel kísért zivatarokra, akár jégesőre is lehet számítani.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'