Péntek, 2018. március 23., 12.58

Meghosszabbították a másodfokú hőségriadót

Meghosszabbították a másodfokú hőségriadót
Meghosszabbították a másodfokú hőségriadót

Péntekre is érvényben lesz a másodfokú, narancssárga hőségriadó az ország hat nyugati megyéjében – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Az elsőfokú, sárga figyelmeztetést ugyanakkor moldovai és havasalföldi megyékre is kiterjesztették.

Érvényben lesz a másodfokú, narancssárga hőségriadó Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj megyében. Pénteken a hőhullám az ország legnagyobb részére átterjed, az alföldi régiókban sok helyütt lesz nagyon kellemetlen a hőség, magas páratartalommal. Az éjszakai minimumok 20 fok körül alakulnak, de a nyugati dombságokban 23-25 fok is lehet éjszaka.

Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj megyében 37–38 fok körül alakulnak a napi csúcshőmérsékletek, néhol 39 fokot is mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) ugyanakkor kiterjesztette az elsőfokú, citromsárga riasztást néhány moldovai és havasalföldi megyére is, így a Máramarosban, a Partium északi részén, Erdély legnagyobb részén, Olténia északi és keleti részében, Havasalföldön és Moldova déli régióiban 35–37 fok körül alakulnak a legmagasabb hőmérsékleti értékek.

A meteorológusok eközben arra is figyelmeztetnek, hogy szombat délután, de még inkább szombatról vasárnapra virradóra egyre instabilabbá válik az időjárás a nyugati, délnyugati és magasan fekvő régiókban, itt jelentős mennyiségű csapadék hullhat, sűrű villámlással és viharos széllel kísért zivatarokra, akár jégesőre is lehet számítani.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu