Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. október 22., 08.56

Megvan az új pénzügyminiszter!

Eugen Teodorovici és Marius Nica hétfő reggel teszi le a miniszteri esküt a Cotroceni-palotában – jelentette be tegnap az Államelnöki Hivatal.

A hivatal által kiadott sajtóközlemény leszögezi, hogy Klaus Iohannis államelnök és Victor Ponta kormányfő a Cotroceni-palotában tartott megbeszélésen megállapodtak, hogy Eugen Teodorovici, az európai alapok jelenlegi minisztere lesz az új pénzügyminiszter, míg az európai alapok minisztériumának élére Marius Nicat nevezik ki.

Victor Ponta kormányfő tegnap bejelentette, Eugen Teodorovici pénzügyminiszter lesz, az Európai Alapok Minisztériumának vezetését Marius Nica veszi át, aki eddig a Munkaügyi Minisztérium főtitkára volt.

Ponta hangsúlyozta, a pénteki nap folyamán megbeszélést folytatott az ügyben Klaus Iohannis államfővel, aki elfogadta a két kinevezési javaslatot.

A pénzügyminiszteri tisztség azután üresedett meg, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) által befolyással való üzérkedésért vizsgált Darius Vâlcov lemondott. A tisztséget ideiglenesen a kormányfő vette át egy héttel ezelőtt.

Darius Vâlcovot azóta házi őrizetbe helyezték.

(Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'