Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 21.52

Merényletsorozat Isztambulban

Merényletsorozat Isztambulban
Merényletsorozat Isztambulban

Alig tízperces különbséggel két bomba robbant Isztambul egyik külvárosában vasárnap este. A pokolgépeket egy zsúfolt üzletsoron helyezték el terroristák.

A budapesti külügyminisztériumnak egyelőre nincs híre arról, hogy lettek volna magyarok a helyszínen a robbanások idején.

A hatóságok szerint legalább 16 halottja, és 150-nél több sebesültje van a merényleteknek, amelyekről először azt hitték, hogy gázrobbanások. Nem sokkal később azonban Muammer Güler, a város kormányzója a helyszínen kijelentette, hogy biztosan terrorista akció történt. Az eddigi vizsgálatok és szemtanúk beszámolói szerint először egy kisebb robbanás volt egy telefonfülkénél. Sokan az utcára rohantak rémületükben, és ekkor történt a második, igen nagy erejű detonáció egy szemetes konténernél.

A kormányzó bejelentése szerint több biztonsági kamera is van a közelben, ezért fontos lesz a felvételek elemzése. Bár senki nem vállalta még a felelősséget, a rendőrség szerint a vasárnap esti akció kivitelezése a Kurdisztáni Munkáspártra vall.

(FH)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'