JelenHaz
Péntek, 2019. november 22., 08.07

Mitrea lesz a PSD jelöltje a főváros polgármesteri tisztségére

Mitrea lesz a PSD jelöltje a főváros polgármesteri tisztségére
Mitrea lesz a PSD jelöltje a főváros polgármesteri tisztségére

Miron Mitrea, a PSD kampány-koordinátora lesz a párt jelöltje a bukaresti főpolgármesteri tisztségre, nyilatkozták a Mediafaxnak pártbeli források, akik szerint ezt csütörtökön vagy pénteken jelentik be hivatalosan.

 „Miron Mitrea a PSD jelöltje a bukaresti főpolgármesteri tisztségre. Ez bizonyos” – nyilatkozták a Mediafaxnak a PSD vezetőségéből származó források.

A források szerint csütörtökön vagy pénteken jelentik be ezt hivatalosan, a bukaresti ügyvezető tanács ülése után, amelyre az országos ügyvezető tanács péntekre beütemezett ülése előtt kerül sor.

A források arra is rámutattak, hogy a PSD központi vezetősége szerint biztos, hogy Marian Vanghelie lesz az 5. kerület jelöltje és Neculai Onţanu a 2. kerület jelöltje.

Vanghelie azonban nem jelentette ki biztosra, hogy elvállalja a kerületi jelölést. Hozzá közel álló források szerint Vanghelie még mindig számításba veszi azt, hogy a tanácsosok listáján indul, sőt azt is, hogy esetleg szenátori mandátumra pályázzon.

A források azt is elmondták, hogy a szociáldemokraták felajánlották Titus Corlăţean főtitkárnak, Cristian Diaconescu és Victor Ponta alelnököknek, hogy jelöltessék magukat a kerületi polgármesteri tisztségekre, de mindhárman elutasították ezt.

Mitrea helyét a kampánystábban Viorel Hrebenciuc fogja átvenni.
(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'