JelenHaz
Szerda, 2019. december 11., 21.53

Modernizáció-folytatást javasol az EU biztos

Modernizáció-folytatást javasol az EU biztos
Modernizáció-folytatást javasol az EU biztos

Romániának továbbra is hangsúlyt kell fektetnie az oktatás korszerűsítésére, a szakképesítő programokra és a megélhetési földművelésről a piacra termelő mezőgazdaságra való átállásra, jelentette ki Vladimir Špidla, munkaügyekkel megbízott európai biztos a Tăriceanu kormányfővel folytatott megbeszélésen.

A roma kisebbség helyzete az eszmecsere másik témája volt, és mind Vladimir Špidla, mind Tăriceanu kormányfő egyetértetett azzal, hogy ez a kérdés nem csupán Románia problémája, hanem az egész Európai Unióé. A két politikus rámutatott, hogy a problémák megoldásához egységes hozzáállásra van szükség európai szinten, áll a kormány közleményében.

"A tagországok politikai felelőssége saját roma állampolgáraik beilleszkedését illetően alapelem marad" - mondta Tăriceanu és a közlemény szerint az EU biztos is támogatta a kormányfő álláspontját. A miniszterelnök ugyanakkor ismertette azokat az intézkedéseket, amelyeket a kormány nemrég fogadott el a romániai munkások Spanyolországból és Olaszországból való hazacsalogatása érdekében.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'