Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szerda, 2019. november 13., 22.18

Năstase szerint jobb lesz helyhatósági választásokon

Năstase szerint jobb lesz helyhatósági választásokon
Năstase szerint jobb lesz helyhatósági választásokon

A Szociáldemokrata Párt (PSD) jobb eredményeket ér el a helyhatósági választásokon, mint az EP-választásokon, jelentette ki Adrian Năstase képviselő, a PSD Országos Tanácsának elnöke a Szászrégenben tartott szerda esti sajtótájékoztatóján.

Năstase becslése szerint a PSD-nek 30 százalékos támogatottsága lesz a helyhatósági választásokon, és kijelentette, reméli, hogy az alakulat megnyeri a választásokat a megyei tanácselnökök számát illetően is. 

Hozzátette, június 16-tól kezdődően a szociáldemokraták feladata az lesz, hogy előkészítsék a parlamenti választásokat, illetve, hogy megpróbáljanak létrehozni egy „kritikus tömböt” a parlamentben, amely lehetővé tenné, hogy magukban, vagy másokkal társulva kormányt alapítsanak.

Năstase megtagadta a választ arra a kérdésre, hogy amikor felbecsüli a PSD támogatottságát, a párt 5. kerületi fővárosi polgármester-jelöltjének, Marian Vanghelienak arra a gesztusára alapoz-e, hogy kártyás mobiltelefonokat ajánl a választóknak. 

„Azokra az közvélemény-kutatásokra alapozok, amelyek az ország különböző részein készültek, és amelyeket láttam. Jelenleg az a véleményem, hogy a PSD országos szinte elnyerheti a szavazatok 30 százalékát. A hibaszázalékot nem tudnám megmondani, minden attól függ, hogy mi történik az elkövetkező napokban. Az európai parlamenti választásokhoz képest mindenképpen nőtt a támogatottságunk” – szögezte le Năstase.

(MEDIAFAX)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'