Hétfõ, 2019. február 18., 04.42

Nem kell a legjobb nyomozónak lennie

Augustin Lazăr legfőbb ügyész szerdán, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) székházában a DNA ügyvivő főügyészének kinevezett Anca Jurcáról azt mondta, kiegyensúlyozott és tapasztalt ügyész, akinek nem kell a legjobb nyomozónak lennie ahhoz, hogy a tevékenységet folytassa.

 

„Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) tapasztalt ügyésze, a külügyminisztérium diplomatája, az európai korrupcióellenes nemzetközi hálózat alelnöke, nagyon jól ismerik mind európai, mind országos szinten. Kiegyensúlyozott ügyész, akinek nem kell a legjobb nyomozónak lennie, vannak ott nyomozók. Amit most nyilvánosan felrónak a DNA-nak, az semmiképpen nem a szigorúság és nem a nyomozások. Vannak elegen, akik nyomoznak, kellenek olyan ügyészek is, akik biztosítják az egyensúlyt, bölcs, kiegyensúlyozott intézkedéseket hoznak ebben a nagyon kényes szituációban” – mondta Augustin Lazăr legfőbb ügyész.

 

Miután Klaus Iohannis államfő aláírta a Laura Codruța Kövesi leváltásáról szóló rendeletet, amelyet a Hivatalos Közlöny még aznap közzé is tett, Augustin Lazăr legfőbb ügyész hétfőn Anca Jurmát nevezte ki ügyvivőként a tisztségbe.

 

Anca Jurma ügyész két mandátumot töltött a nemzetközi együttműködési szolgálat vezetőjeként, majd Laura Codruța Kövesi tanácsadója lett, ám személyesen több mint tíz éve nem vezetett bűnvádi eljárásokat.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'