JelenHaz
Péntek, 2019. február 22., 20.16

„Nincs megállapodásunk. Kelemen Hunor haragja elmúlik”

Florin Roman, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti képviselője kedden, Kelemen Hunor kijelentései kapcsán úgy nyilatkozott, alakulatának „semmiféle megállapodása sincs” az RMDSZ-szel, a szövetség elnökének haragja pedig „el fog múlni”.

„Kelemen Hunor úrnak azokra kellene haragudnia, akikkel megállapodása van. Politikai és parlamenti megállapodása van a parlamenti többséggel, a PNL-vel semmiféle megállapodása sincs. Semmiféle megállapodás nem létezik. Nem értem, miért haragszik, és ha haragszik, majd elmúlik” – jelentette ki az ellenzéki politikus, amikor arra kérték, kommentálja az RMDSZ elnökének nyilatkozatait.

Hozzátette: a PNL és az RMDSZ együttműködött a múltban, azonban „liberális kormányzás idején nem gyökértelenítettek el román gyerekeket”.

„Határozottan együttműködtünk az RMDSZ-szel, a PNL azonban nem üzletelt vagy tárgyalt annyira súlyos dolgokról, amilyenek most történnek. Parlamenti, kormányzati együttműködésünk volt, azonban liberális kormányzás idején nem gyökértelenítettek el román gyerekeket” – szögezte le Florin Roman.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szerint tévedés a Nemzeti Liberális Párt (PNL) részéről az alkotmánybírósághoz fordulni a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Gimnázium megalapításáról szóló döntés miatt. Azt mondja, ez közép- és hosszú távon megrontja az RMDSZ–PNL-viszonyt.

A szövetség elnöke a MEDIAFAX tudósítójának úgy nyilatkozott, nem hiszi, hogy lennének alkotmányellenes elemek az iskola megalapításáról szóló döntésben olyan körülmények között, hogy Románia alaptörvénye biztosítja a nemzeti kisebbségek számára, hogy anyanyelvükön tanuljanak. (Mediafax)

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'