JelenHaz
Kedd, 2019. június 25., 12.35

Nyolc tipp nátha ellen

2019. január 10., 18.06
Csütörtök

1. Igyunk vizet vagy gyümölcslét! A torok hidratálásával ugyanis csökkennek a torokfájás tünetei.

 

2. A gargarizálás is nyerő! Adjunk teáskanálnyi sót egy pohár meleg vízhez, majd gargarizáljunk az oldattal. Ezzel csökkenthetjük a torok gyulladását és a nyálkahártya is megtisztul.

 

3. Tisztítsuk meg az orrjáratokat! Használjunk sótartalmú orrspray-t és vegyünk egy jó meleg zuhanyt. A meleg pára segít kitisztítani az orrjáratokat.

 

4. Vessük be a jó öreg mézet! Tegyünk belőle egy-két evőkanállal a teánkba. A méz baktériumölő hatása rövid időn belül meglátszik.

 

5. Pihenjünk! A szerveztünk jobban megbirkózik a vírussal, ha kipihentek vagyunk.

 

6. Ne feledkezzünk el a folyadékpótlásról! Igyunk sok vizet, teát vagy gyümölcslét és együnk tyúkhúslevest.

 

7. Egy kis mozgás csak használ. A könnyed tornagyakorlatokkal erősíthetjük az immunrendszerünket, csak arra ügyeljünk rá, hogy pulzusunk száz alatt maradjon.

 

8. Ügyeljünk az ételeinkre! Az egészséges táplálkozás ez esetben is jó hatással van az immunrendszer működésére. Válasszunk protein dús ételt, például sovány húst, halat, köretnek pedig együnk hozzá barna rizst vagy antioxidánsokban gazdag zöldségeket.

 

Amennyiben a tünetek nem enyhülnek, keresse fel orvosát, hiszen könnyen lehet, nem csak egy egyszerű nátháról van szó. (Forrás: hazipatika.com)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'