Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 19.50

Olteanu: a választások novemberben lesznek

Olteanu: a választások novemberben lesznek
Olteanu: a választások novemberben lesznek

Bogdan Olteanu, a PNL választási kampányának politikai koordinátora szerint a parlamenti választások november végén lesznek, és az uninominális választókerületeket a PNL, a PSD és a PD/L közötti egyeztetések alapján megrajzolták.

 „Ahogy azt már elmondtam, a választásokat november végén megtartjuk. Boc úrtól eltérően nem változtattam meg a véleményemet az egyéni választókerületes szavazást illetően, és a parlament szervezését illetően sem” – jelentette ki Bogdan Olteanu.

A liberális politikus hangsúlyozta: a választások időpontját illetően sem változtatja meg a véleményét, és azt javasolta a PDL elnökének, ne számítson ezek elhalasztására, ha a PDL nem találna jelölteket magának.

Ami a Boc vádját illeti, amely szerint a PNL és a PSD „megbundázták” az uninominális választókerületek megrajzolását, Olteanu kijelentette: a demokrata-liberális parlamenti képviselők sok választókerülettel egyetértettek.

„Felhívom Boc úr figyelmét, hogy a PDL választási bizottságban levő képviselői sok választókerülettel egyetértettek, és sok megyében a PNL, a PSD és a PDL közötti tanácskozások alapján tették meg a javaslatokat a választási kerületekre” – szögezte le Bogdan Olteanu.

Emil Boc PD-L-elnök vasárnap azzal vádolta a PNL-t és a PSD-t, hogy az uninominális választás megakadályozására törekednek.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'