Péntek, 2018. október 19., 20.23

Páciensek: adózunk és nincsenek jogaink

Elégedetlenséggel töltötte el a beutalóra vagy kedvezményes árú receptre szoruló betegeket a háziorvosok szerdai tiltakozó akciója. Azt mondják, „csúfság”, ami Romániában történik, hiába fizetnek adót, ha nem élhetnek az ezek által biztosított jogokkal.

Bár már tudni lehetett, hogy szerdán a háziorvosok nem írnak kedvezményes árú gyógyszerek megvásárlására feljogosító vényeket, mint ahogy szakorvosi beutalókat sem, sok beteg mégis elment orvosához, és leült a váróban, és nyilvánvaló, hogy nem nézték jó szemmel a háziorvosok tiltakozó akcióját.

A nyolcadik hónapban levő Alina Dobre például elmondta, „nőgyógyászati beutalóra lenne szükségem, mert még egy kicsi, és szülök. Remélem, ad a doktornő. Ha nem, azt hiszem, ki fogom fizetni a vizsgálatot. Csúfság, ami Romániában történik. Egy zsák adót fizetünk, és nincsenek becsületes jogaink”.

Reménykedve ült le a váróban a 70 éves Maria is. „Nagyon beteg vagyok, baj van a szívemmel és a vérnyomásommal is. Gyógyszerek hosszú sorát szedem, és minden hónapban jövök receptért. Ha ma nem kapom meg, nem lesz, mit tennem, mert nincs pénzem orvosságokra” – magyarázta a nő.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'