JelenHaz
Péntek, 2019. november 22., 08.06

Privatizálnák a Román Postát

Privatizálnák a Román Postát
Privatizálnák a Román Postát

A kormány a jövő évben dönti el, hogy privatizálja-e a Román Postát, jelentette ki  Borbély Károly távközlési miniszter.

„Mihelyt egy vállalat privatizálásáról döntés születik, van egy 2-3-4 éves időszak, amely alatt a vállalatot felkészítik. Amikor megjelenik a hír, hogy az állam privatizálni akar egy vállalatot, megnő az érdeklődés a vállalat iránt. Tanácsadóra bízzuk, aki eldönti, hogy a vállalatot végül privatizáljuk vagy sem. Idén átvettük a Román Posta átszervezési tervét, és a kormány a jövő évben eldönti, hogy mi a legjobb megoldás” – mondta Borbély Károly sajtótájékoztatón.

Az ügyben kizárólag a vállalat két részvényesének, a távközlési minisztériumnak és a Proprietatea Alapnak, kell döntenie. A vállalat átszervezési terve szerint 2013-ban kerülhetne magántulajdonba a Román Posta.

A Román Postának 7100 hivatala van, amelyek 10 területi igazgatóságba tömörülnek, valamint körülbelül 35 000 alkalmazottja.

Az első félévben a Román Postának  693,99 millió lejes forgalma volt, ami 44 százalékos növekedést jelent a tavalyi év első feléhez képest. Idén 79,62 millió lejes bruttó profitja volt, ami közel a háromszorosát jelenti a 2007-es 27,75 millió lejes profitnak. 

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'