Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. november 18., 06.03

Răzvan Cuc: Fake news az Uber betiltása, szabályozni fogjuk a területet

Răzvan Cuc közlekedésügyi miniszter csütörtökön fake news-nak, vagyis álhírnek minősítette azt a híresztelést, hogy betiltanák a ride-sharing típusú szolgáltatásokat. Megjegyezte a területet hamarosan szabályozni fogják, rövidesen közvitára bocsátják a törvénytervezetet.

 

„Találkoztam az Uber, a Clever stb. e-platformosokkal pontosan azért, hogy elmagyarázzam, ne lesznek betiltva. Látom kering egy fake news, hogy az Uber be van tiltva. Láttam, hogy az e-platformok is azt nyilatkozták, hogy nem lesznek betiltva, de azt látják, hogy terjed ez a hír a sajtóban. Nem tiltunk be senkit, nem lesznek gondok, épp ellenkezőleg. Öt év alatt nem foglalkoztak ezzel a területtel, és a PSD-kormányzás lesz az, amelyik szabályozza ezt a területet. Ők nagyon elégedettek voltak, mivel az elmúlt hónapban párbeszéd zajlott, megjegyzésekkel jöttek, amelyeket szem előtt kell tartanunk, majd átlátható procedúrára indítjuk a javaslatot. Mi az áprilisban kiadott rendelettel a cápákat számoltuk fel. Az Uber nem cápa, nagyon súlyos félreértés van” – jelentette ki a közlekedési tárca vezetője.

 

A kormány elfogadta taxitörvény-módosítások csütörtökön léptek hatályba.

 

A ride-sharing cégek anyagi és jogi támogatást biztosítanak sofőrjeiknek, akiknek esetleg nehézségük támad a taxitörvény csütörtökön életbe lépett módosításai nyomán.

 

Az Uber és a Bolt illetékesei a MEDIAFAX hírügynökségnek megerősítették, hogy partnersofőrjeik üzenetet kaptak, amelyben erről biztosítják őket.

 

A sofőröket ugyanakkor arra kérték, jelezzék az esetleges visszaéléseket.

 

A hír közlésének időpontjáig nem kaptak értesítést bírságokról vagy közúti ellenőrzésekről. (Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'