Kedd, 2018. június 19., 17.18

Robu: „Nem mondok le. A hivatali visszaélésre vonatkozó törvény javításra szorul”

Robu: „Nem mondok le. A hivatali visszaélésre vonatkozó törvény javításra szorul”
Robu: „Nem mondok le. A hivatali visszaélésre vonatkozó törvény javításra szorul”

Nicolae Robu, Temesvár polgármestere pénteken, amikor távozott az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) bukaresti székházából, leszögezte, nem mond le tisztségéről, a hivatali visszaélésre vonatkozó törvény pedig javításra szorul, mivel a bűnözőket kell elítélni, a jóhiszeműeket nem lenne szabad.

„Nincs okom lemondani, tényleg egyetlen okom sincs” – mondta az elöljáró.

A hivatali visszaélésre vonatkozó előírások módosítása kapcsán pedig úgy vélekedett, a törvény javításra szorul. „A törvény ne legyen értelmezhető. A törvénynek szigorúnak kell lennie a bűnözőkkel, és nem szabad ennek kitennie azokat a jóhiszemű embereket, akik becsületesen és lojálisan hozzák meg döntéseiket” – fogalmazott a Béga-parti város polgármestere.

Gheorghe Ciuhandu, a város korábbi vezetője is úgy nyilatkozott, hogy világos szabályozásra van szükség.

„Újra meg kell vizsgálni, hogy mi történik. Sem az önkormányzatnak, sem az embereknek nincs hasznára, és úgy gondolom, hogy újra és nagyon komolyan meg kell vizsgálni, nagyon világos törvény kell, mert a mostaniak improvizációk. Minden tiszteletemmel és sajnálkozásommal meg kell állapítanom, hogy egyeseknek egy véleményük van a 13-as és a 14-es sürgősségi kormányrendeletről, másoknak más véleményük van. Ez onnan eredeztethető, hogy a törvénykezés nem következetes, s akkor kell a parlament álláspontja, és törvényt kell alkotni” – mondta Ciuhandu.

(Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'