JelenHaz
Péntek, 2019. december 13., 15.46

Schwarzenegger bevetette a Nemzeti Gárdát is

 
 
2008. július 02., 13.30
Szerda

Az oltási munkálatokhoz vezényelte a Nemzeti Gárda tagjait az állam nyugati részén tomboló erdőtüzek megfékezésére a kaliforniai kormányzó. Arnold Schwarzenegger döntése után a Nemzeti Gárda 200 tagjával bővül az oltásban résztvevők száma, akik így már összesen 19 100-an vannak.

Az első tüzek június 21-én keletkeztek. A lángokat villámcsapások gyújtották a hosszú, csapadék nélküli időszak után kiszáradt fákban. A sok helyütt égő tüzek eddig összesen 1700 négyzetkilométer nagyságú területet pusztítottak el Kalifornia nyugati részében.

A lángok mostanra megközelítették az állam egyik legnépszerűbb turistacélpontját, a San Franciscótól mintegy 200 kilométerre délre, a Csendes-óceán partjánál található mászó-, és kempingparadicsomként ismert Big Surt.

A kaliforniai erdőtüzeknek egyelőre nincs halálos áldozatuk. Az amerikai államot, száraz klímája miatt, viszonylag gyakran sújtják erdő- és bozóttüzek. Tavaly októberben 8 ember halt meg a pusztító természeti katasztrófa következtében, amely 2 ezer házat döntött romba, és mintegy 640 ezer embert kényszerített lakhelyének elhagyására.

FH


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'