https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 16.08

Străchinaru (PDL) törvényszegéssel vádolja a Kovászna Megyei Tanácsot a Székelyföld-tábla elhelyezése miatt

Străchinaru (PDL) törvényszegéssel vádolja a Kovászna Megyei Tanácsot a Székelyföld-tábla elhelyezése miatt
Străchinaru (PDL) törvényszegéssel vádolja a Kovászna Megyei Tanácsot a Székelyföld-tábla elhelyezése miatt

Petre Străchinaru, a PDL Kovászna megyei képviselője törvényszegéssel vádolja a Kovászna Megyei Tanácsot a Székelyföld-tábla elhelyezése miatt, mivel nem volt meg a műszaki-gazdasági engedély a tábla felszerelésére.

A Kovászna megyei PDL szervezetének első alelnöke pénteken sajtótájékoztatón kijelentette, elfogadhatatlanak tartja, hogy a megyei tanács anélkül helyezte el a táblát, hogy a munkálat műszaki-gazdasági engedélye meglett volna.

Străchinaru véleménye szerint "súlyos nemtörődömség, és törvényszegés ez, mivel mindenki tudja, hogy a műszaki-gazdasági mutatók engedélyeztetése nélkül nem lehet elindítani semmilyen befektetést, nem lehet kiadni egy városrendészeti tervet, nem lehet megszervezni egy versenytárgyalást".

Petre Străchinaru kijelentette még, hogy a Székelyföld-tábla elhelyezése az RMDSZ kampányfogása.

A Kovászna Megyei Tanács csütörtökön felállította az első Székelyföld-táblát a megye Brassó megyei határánál, Nagyajtán.

A megyei tanács képviselői a megye több polgármesterével és RMDSZ-es képviselőjével székely-ruhába öltözött gyerekek kíséretében, gyalogosan tették meg a mintegy 800 méteres távolságot a községtől a tábla felszerelésének helyszínére.

Demeter János megyei tanácselnök kijelentette, nem az a legfontosabb üzenete ennek a napnak, hogy hat hónapnyi adminisztratív munka és erőfeszítés után felállították a táblát, hanem az, hogy voltak fiatalok, akik magasba emeljék a megye zászlaját. Hozzátette, ha a fiatalok továbbra is hordani fogják a megye zászlaját, és vigyázni fognak a táblára, azt jelenti, hogy van remény a jövőre a Háromszéken és a Székelyföldön.

A megyei tanács pénteken, utolsó ülésén jóváhagyta a Székelyföld-tábla elhelyezésére a műszaki-gazdasági mutatók engedélyét, bár a román  megyei tanácsosok a határozat ellen szavaztak.

MEDIAFAX

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Szombat, 2008. május 31., 11.01 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

sztrökinárú kezeltesse magát, hátha elmúlik.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'