JelenHaz
Szerda, 2019. december 11., 21.02

Szakszervezetek a globalizáció ellen

Szakszervezetek a globalizáció ellen
Szakszervezetek a globalizáció ellen

Winkler Gyula szerint közös programokat kellene kidolgozniuk a régi és új tagállamok szakszervezeteinek. „A globális piac részéről érkező nyomás és a fejlődő országok gazdaságának előrenyomulása meg kell hogy erősítse a szolidaritást az Európai Unióban, beleértve a szakszervezeti mozgalmakat is” – mutatott rá az RMDSZ európai parlamenti képviselője egy erről szóló vitán.

A rendezvényen részt vettek a Hollandiai Keresztény Szakszervezet képviselői is, vezetőjük, René Paas elmondta, hogy a szakszervezeti mozgalmakat nem kell feltétlenül a szociál-demokrata eszmékhez kötni, mint ahogy a legtöbb esetben megtörténik. A Hollandiai Keresztény Szakszervezet például az alkalmazottak érdekeinek védelme mellett képviseli a keresztény és néppárti értékeket is, ugyanakkor a mozgalom küzd az Unió minden munkásának esélyenlőségéért és védeni próbálja az alkalmazottakat a globalizáció hatásaitól.
(rmdsz.hírszerk.)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: tisztán balról előre / Vasárnap, 2009. január 11., 10.24 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ma a Magyarországon a volt Kádárista mszmp vezetők többsége vezeti a szervezeteket.Akik azokata volt kommunista hatalmat és vagyont átmentett emebreket védik akite ma nagy tőkéseknek nevezünk!
Hozzászólt: tisztán balról előre / Vasárnap, 2009. január 11., 10.20 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Szükség van a társadalmi szolidaritásra!
A megtisztulásra ami hozzá segíti a szakszervezeteket a valós képviseleti feladatok ellátáshoz!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'