Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 06.13

Szigorú intézkedések a ferencvárosi bomba miatt

Szigorú intézkedések a ferencvárosi bomba miatt
Szigorú intézkedések a ferencvárosi bomba miatt

Egy feltehetően kéttonnás bombát találtak a főváros IX. kerületében a Vaskapu és a Tóth Kálmán utca kereszteződésében. Kedden reggel 9 órától elkezdték a terület kiürítését, és a környék lezárását, ami várhatóan zavart okoz majd a közlekedésben, bár a BKV szerint elkerülhető a káosz.

A lezárandó területen 16 ezer embernek van bejelentett lakcíme. A tűzszerészek szerint a különleges intézkedések akár estig is érvényben maradhatnak.

Több főútvonalat és utcát lezárnak, csakúgy, mint a Lágymányosi hidat. A Petőfi hídon egyenesen át lehet haladni, de a hídlejáróknál nem lehet majd lekanyarodni. A csepeli HÉV sem közlekedik az érintett szakaszon – tájékoztatott hétfő este Hajdu Gábor tűzszerész parancsnok.

A robbanószerkezetet a IX. kerületében a Vaskapu és a Tóth Kálmán utca kereszteződésében találták egy építkezésen, a régi malom bontásakor. A szakértők elsődleges megállapítása szerint a betonba fúródott II. világháborús bomba feltehetően angolszász gyártmányú.

A rendkívüli helyzetről reggel fél nyolc körül csak annyi árulkodott a környéken, hogy a ferencvárosi rendőrkapitánysághoz folyamatosan érkeztek a rendőrautók, és hozták a lezárásokhoz használandó szalagokat, sok irodaház van a környéken, amelyeket reggel már ki se nyitottak.

A védelmi bizottság ülésén a BKV szakembere azt mondta, a fővárosi közlekedési társaság biztosítja a lakosság zavartalan kiköltöztetését és külön buszokat is biztosítanak majd. A szakember véleménye szerint szakszerű tervezéssel el tudják kerülni, hogy káosz alakuljon ki a főváros tömegközlekedésében.

(origo nyomán)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'