Vasárnap, 2018. július 22., 21.46

Szívbeteg temesvári férfi vesztette életét, miután napközben kint dolgozott a kánikulában

Szívbeteg temesvári férfi vesztette életét, miután napközben kint dolgozott a tömbház előtt a kánikulában.

A férfit csütörtök este találták meg a tömbház előtt, amelyben élt.

Egy SMURD-egység sürgősen a helyszínre érkezett, és megkezdte a újjáélesztést. Mintegy 40 perc után azonban megállapították a halál beálltát.

Felesége elmondta, a férfi évek óta szívbeteg, csütörtökön pedig csempét vágott kint, figyelmen kívül hagyva a magas hőmérsékleti értékeket.

Mihai Grecu, a temesvári megyei kórház sürgősségi osztályának vezetője pénteken a MEDIAFAX tudósítójának elmondta, a kánikula okozhatta a férfi halálát.

„Ha kimész a kánikulába, nem halsz meg ilyen hirtelen, előbb kómába esel. De az a tény, hogy egy szívbeteg kint dolgozott a nagy melegben, valószínűleg meghatározó volt a szív leállásában. Ismételten arra kérünk mindenkit, főként a krónikus betegeket, hogy napközben, a kánikulában ne végezzenek fizikai munkát” – hangsúlyozta az orvos.

A kórház sürgősségi osztályán arról tájékoztattak, hogy a nagy melegben 10-15 százalékkal nő az orvosi ellátásra szoruló pácienseik száma egy átlagos naphoz viszonyítva, naponta átlagosan 200 beteget látnak el.

„Azt tanácsoljuk az embereknek, hogy 11 és 17 óra között, amikor nagy meleg van, tartózkodjanak otthonukban. Sajnos nem tudunk csodát tenni, a mi napjainkból nem tudunk nekik adni, jó lenne, ha az emberek egy kicsit odafigyelnének magukra” – üzeni Mihai Grecu.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'