Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 21.18

Találkozót kért az MPP

Találkozót kért az MPP
Találkozót kért az MPP

Továbbra is elfogadhatatlannak tartja az RMDSZ „belső koalícióra” vonatkozó ajánlatát Szász Jenő – írja a Krónika. Az MPP-elnök, úgy tűnik, ragaszkodik az egyenlő felek által létrehozandó „választási koalícióhoz”.

Szász a lapnak nyilatkozva leszögezte: továbbra is az általa indítványozott választási (tehát nem „belső”) koalíciónak a híve. Leszögezte: nem az MPP-nek fog múlni, hogy összejön-e kevesebb mint egy hét alatt az egyezség. „A százalékok dolgában sem fogunk lehetetlen feltételeket támasztani, elfogadjuk tárgyalási alapnak a helyhatósági választások számadatait” – mondta.

***

A Markó Béla által megjelölt helyen és időpontban találkozna az MPP küldöttsége az RMDSZ-ével – áll az MPP elnöksége által jegyzett, a Transindex szerkesztőségébe eljuttatott közleményben. Az MPP azt javasolja, hogy a találkozóra valamikor a hét végén kerüljön sor, hiszen Tőkés László EMNT-elnök közvetítése révén „immár minden feltétel adott, hogy a két párt képviselői asztalhoz üljenek, megvitatandó az együttműködés gyakorlati megvalósítását”.

A szombati, Markó–Tőkés találkozón az RMDSZ-elnök gyakorlatilag megismételte korábbi, „belső koalícióról” szóló ajánlatát, hozzátéve, hogy július 26-ig várja a polgáriak válaszát.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Nagy István / Kedd, 2008. július 22., 21.49 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

http://www.nyugatijelen.com/jelenido/hatpontos_rmdsz_ajanlat.php
Nagy István / Kedd, 2008. július 22., 18.08

Az MPP első hivatalos reakciója a hatpontos ajánlatra:

Közlemény

A Magyar Polgári Párt megalakulása óta a magyar közösségi érdekek maximális érvényesülését tartja szem előtt. Ennek szellemében tette meg együttműködési ajánlatát a helyhatósági választások előtt az RMDSZ-nek, illetve a pártszövetség létrehozására vonatkozó kezdeményezését az őszi parlamenti választások viszonylatában.

Értékeljük azt, hogy a tavaszi együttműködés meghiúsulása után ezúttal az RMDSZ vezetősége is hajlandóságot mutat arra, hogy a két párt között beinduljanak a közvetlen tárgyalások és írott megállapodás jöjjön létre, azért, hogy a hazai magyarságnak minél erősebb parlamenti képviseletet lehessen biztosítani.

Nagyra becsüljük Tőkés László EMNT elnöknek a két párt közötti közvetítés során kifejtett erőfeszítéseit. Értékelésünk szerint ez elvezetett oda, hogy immár minden feltétel adott, hogy a két párt képviselői asztalhoz üljenek, megvitatandó az együttműködés gyakorlati megvalósítását.

Konkrét javaslatunk tehát - amit a mai nap eljuttattunk Markó elnök úrnak is - az, hogy e hétnek a végén, az RMDSZ elnök által megjelölt helyen és időpontban találkozzanak a pártok elnökei által meghatalmazott küldöttségek.

Székelyudvarhely, 2008. július 22.
a Magyar Polgári Párt elnöksége

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'