JelenHaz
Péntek, 2019. december 13., 11.56
Regisztrációs adó

Tăriceanu figyelembe veszi, de populizmussal vádol

Tăriceanu figyelembe veszi, de populizmussal vádol
Tăriceanu figyelembe veszi, de populizmussal vádol

A kormány figyelembe veszi azokat az észrevételeket, amelyeket a kedden elfogadott, regisztrációs adóról szóló indítvány tartalmaz, hamarosan bemutatja az illetékről szóló törvény új változatát – jelentette be Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnök, aki egyúttal demagóg és populista diskurzussal vádolta a demokrata-liberálisokat (PD-L).

A képviselőház plénuma kedden 158 szavazattal a 89 ellen, 7 tartózkodással elfogadta a „Töröljék a regisztrációs adót” című indítványt.

Bogdan Olteanu képviselőházi elnök rámutatott: az indítvány előírásai nem kötelező jellegűek a kormány számára, ám átvehet belőle olyan részeket, amelyeket szükségesnek tart.    

Mint mondta, más alkalmakkor, mint például az igazságügyre vonatkozó szenátusi indítvány esetében a kormány nyilvánosan állást foglalt, és előfordulhat, hogy most is megteszi ugyanezt.

Varujan Vosganian gazdasági és pénzügyminiszter az indítvány elfogadása után elmondta: a vita hasznos, a procedúra ellenben haszontalan volt, mivel a kormány amúgy is módosítja a törvényt.

A kormány olyan tervezeten dolgozik, amely növelné az adót a sok mérgező gázt kibocsátó autókra (non-euro, Euro-1, Euro-2 kategóriák). Az adó kiszámításának fő kritériuma a széndioxid-kibocsátás. Az új tervezetről hivatalos levélben értesítik az Európai Bizottságot.

A Gépkocsigyártók és -Forgalmazók Szövetsége hétfőn bejelentette: támogatják az új tervezetet.
(MEDIAFAX)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'