https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 16.07

Tăriceanu megmutatta

Tăriceanu megmutatta
Tăriceanu megmutatta

Tăriceanu kormányfő az új lakhelye közelében, az 5-ös számú iskolai sportklubban berendezett körzetben szavazott. Miután rányomta a pecsétet, a kormányfő kinyitotta az egyik szavazócédulát a szavazóbizottság tagjai előtt, megkérdezve, hogy látszik-e a pecsét eléggé ahhoz, hogy a szavazócédula érvényes legyen.

A miniszterelnök délelőtt 10 óra 20 perc körül, egyedül érkezett a szavazókörzetbe , kijelentve, a feleségének "van egy kis dolga a gyerekekkel", és később megy majd szavazni.

A kormányfő mintegy egy percet maradt a szavazófülkében, a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a liberális csapatra szavazott. Ezután azonban azt mondta a sajtó képviselőinek, hogy kint ad majd sajtónyilatkozatot, hogy ne zavarják a szavazás menetét, és elnézést kért a zavarásért a szavazóbizottság tagjaitól.

Miután kijött a szavazófülkéből, de mielőtt még az újságírókkal szóba állt volna, a kormányfő odament a szavazóbizottság tagjaihoz, és kinyitotta előttük az egyik szavazólapot, azt kérdezve, látszik-e rajta a pecsét, mivel a bélyegzőfesték nem volt elég mind a négy lapra. Ezután betette a szavazócédulákat az urnákba.

"Megkérdezte tőlünk, hogy látszik-e a negyedik pecsét. Látszott, de nem olyan jól" - mondta a szavazóbizottság két tagja.

A sajtónak Tăriceanu azt nyilatkozta, a szavazás minden állampolgárnak állampolgári kötelessége, és felszólította a választókat, hogy járuljanak az urnák elé, mivel csak így lehet megválasztani egy csapatot, amely képes megoldani a közösségek problémáit.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Koppány / Hétfõ, 2008. június 02., 12.52 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Itt nem erről van szó. Nem a miniszterelnöki teljhatalom gyakorlásáról, hanem sokkal inkább ennek tudatlanságáról és/vagy hanyagságáról beszélhetünk. Nagyon rossz példát mutatott: pontosan annak az intézménynek, a kormánynak az első embere tette ezt, amely felelős a választások tiszta és törvényes lebonyolításáért.
Itt a választási bizottság elnöke (tagja) a fő hibás. Tudnia kellett volna a törvényes előírásokat. Talán tudta is… De ismét a balkáni tekintélyelv jelentkezett: „Nem mondhatsz ellent, ő a miniszterelnök… Ő csak tudja, hogy mi a helyes…”
Hozzászólt: Szövérdfi- Szép Zoltán / Hétfõ, 2008. június 02., 11.07 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Koppány te hol élsz? Ebben az országban ha miniszterelnök vagy, de legalább polgármester, mindent szabad.
Hozzászólt: Koppány / Hétfõ, 2008. június 02., 08.45 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

... es nem szemelyazonossagival, hanem valasztoi konyvecskevel szavazott. Amit nem lett volna szabad neki...

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'