https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szerda, 2019. szeptember 18., 23.30

Távozik a vezérigazgató az országos közútkezelő éléről

2019. július 11., 19.20
Csütörtök

Narcis Neaga, az Országos Közútkezelő Társaság (CNAIR) vezérigazgatója kedd este bejelentette: lemondott a tisztségéről, miután Viorica Dăncilă kormányfő a menesztését kérte Răzvan Cuc közlekedésügyi minisztertől.

„Figyelembe véve a közúti infrastruktúra fejlesztésének fontosságát a román gazdaság megfelelő működése érdekében, illetve azt a tényt, hogy sikerült elérnünk ezt a célkitűzést, fontos a jóhiszeműség és a romániai döntéshozók feltétel nélküli együttműködése, miután egyeztettem Costin Mihalacheval, az igazgatótanács elnökével, úgy döntöttem, hogy lemondok a CNAIR-nél betöltött vezérigazgatói tisztségemről.

Véleményem szerint ez Viorica Dăncilă miniszterelnök üzenetének értelme, amit én tiszteletben tartok.

Természetesen a jövőben is megteszek mindent a fontos infrastrukturális projektek támogatása érdekében, függetlenül a társadalmi helyzetemtől vagy jövőbeni tisztségemtől.

Biztosítom önöket, hogy mandátumom idején minden tőlem telhetőt megtettem az infrastrukturális projektek patthelyzetének megszüntetése és a futó projektek folytatása érdekében, hogy a lakosság korszerű infrastruktúra haszonélvezője lehessen, ahogyan természetes ez egy európai országban.

A CNAIR-es kollégákkal együtt sikerült csaknem 4 milliárd euró értékű projektet útjára indítani, amelyek az elkövetkező években biztosítani fogják Románia számára egy európai gazdasághoz szükséges fejlődést.

Remélem, hogy azok is, akik átveszik a CNAIR vezérigazgatói tisztségét, megértik, hogy milyen felelősséggel jár ez a tisztség” – közölte Narcis Neaga.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'