https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 16.06

Tiltakozó akciók Európa-szerte a magas üzemanyagárak miatt

Tiltakozó akciók Európa-szerte a magas üzemanyagárak miatt
Tiltakozó akciók Európa-szerte a magas üzemanyagárak miatt

Csütörtökön a portugál halászok is csatlakoztak azoknak a munkavállalóknak az egyre népesebbé váló táborához, akik tiltakozó akciókat szerveznek a magas üzemanyag árak miatt.

Európa-szerte egyre több szakma képviselői fejezik ki nemtetszésüket a drága üzemanyag miatt: kedden minden eddiginél nagyobb tiltakozó felvonulást szerveztek Angliában és Walesben a kamionosok. Emiatt már a kormányzó Munkáspárt képviselői is azonnali adócsökkentéseket, illetve a tervezett útadóemelések törlését követelik. Szerdán több száz teherautósofőr tüntetett Bulgáriában országszerte azért, hogy elérje az üzemanyagadó visszatérítését, illetve a kormány támogatását az egyre magasabb benzinárak miatt.

A portugál halászok szakmai szövetsége jelezte, péntektől határozatlan ideig nem veszik fel a munkát. A spanyol halászok szövetsége hasonló okból szervezett tiltakozó akciót péntekre, és péntektől sztrájkolnak az olasz halászok is.

Francia kollégáik már legalább két hete kikötői blokádokkal adnak nyomatékot a benzinár csökkentésére irányuló követeléseiknek. Csütörtökön csatlakoztak hozzájuk gazdák is, akik három nagy benzintároló köré vontak blokádot.

(MTI)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'