Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 21.13

Tőkés közvetítene az RMDSZ és az MPP között

 
 
2008. július 26., 15.45
Szombat

A református püspök az utóbbi hetekben közvetíteni próbált a két szervezet között, hogy az őszi parlamenti választásokon való közös szereplésről állapodjanak meg. Pénteken Marosvásárhelyen azonban küldöttségeik nem jutottak közös nevezőre.

Ezen a találkozón az EMNT-t Szilágyi Zsolt alelnök képviselte. Szombaton az MTI-nek elmondta: mielőtt vége lett volna a tárgyalásnak, azt indítványozta, hogy a jövő héten rendezzenek még egy megbeszélést a küldöttségek. „Ezt a javaslatot senki nem utasította el helyben, remélem tehát, hogy a két szervezet közötti párbeszéd nem ért véget ezzel az első találkozóval” – mondta Szilágyi Zsolt.

Tőkés László az MTI érdeklődésére kijelentette: a két fél közötti megegyezés „nemzeti imperativus”. „Hosszú ideig Markó Béla akadályozta a megegyezést, aki most viszont nyitottságot tanúsít, ezúttal viszont Szász Jenő MPP-elnök akadályozza” – mondta Tőkés. Emlékeztetett Eckstein-Kovács Péter RMDSZ-es szenátor néhány nappal ezelőtti megállapítására is, miszerint az egyetlen akadálya a megegyezésnek Szász Jenő. A püspök azonban kifejezte reményét, hogy az MPP-elnök a jövőben nem lesz már akadálya az egyezségnek.

Tőkés – mint mondta – azon fáradozik, hogy létrejöjjön még egy utolsó találkozó. Közölte: meghívta hétfőre Nagyváradra az MPP elnökségének tagjait egy megbeszélésre. Markó Béla szombaton Marosvásárhelyen azt mondta, hogy a szövetség lezárta a párbeszédet az MPP-vel a választási együttműködésről. Az erre utaló kérdésre Tőkés László kifejezte reményét, hogy Markó Béla nem ragaszkodik mereven ehhez a szándékához, s hogy az MPP-nek is lesz ereje felülvizsgálnia álláspontját.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'