Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 18.33

Tömeges vonulás a PD-L-be

Tömeges vonulás a PD-L-be
Tömeges vonulás a PD-L-be

A március 12-én a liberálisok (PNL) Kolozs megyei szervezetéből távozó több mint 70 tag beiratkozott ma a PD-L-be, jelentette be Emil Boc PD-L-elnök, polgármester sajtótájékoztatóján.

Az átigazolók között van Adrian Popa kolozsvári alpolgármester is, a kolozsvári tanács öt tanácsosa, illetve a februárban kiadott liberális kiáltvány többi aláírója. A manifesztumot a PNL-nek a PSD-hez való közeledése elleni tiltakozásként adták ki a Kolozs megyei liberálisok.

A több mint 70 volt liberális gesztusa Emil Boc azon felszólításának eredménye, hogy a Călin Popescu Tăriceanu politikájával elégedetlen liberálisok csatlakozzanak a demokrata-liberálisokhoz.

Ovidiu Turdean helyi tanácsos, a Kolozs megyei liberális platform szóvivője a sajtótájékoztatón kijelentette, a PD-L-hez való csatlakozás természetes dolog, és folytatja a D.A. Szövetségnek a megyében 2004-ben elkezdett projektjeit.

Emil Boc PD-L-elnök vasárnap felszólítást intézett azon „liberálisokhoz, akik még hisznek a liberális értékekben”, hogy csatlakozzanak a PD-L-hez, hogy ne „essenek a Tăriceanu és az Iliescu hálójába”.
(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'