JelenHaz
Hétfõ, 2019. július 15., 23.38

Tucatnyi levágott fejet keres a rendőrség

Tucatnyi levágott fejet keres a rendőrség
Tucatnyi levágott fejet keres a rendőrség

Tizenkét lefejezett, és kínzás jeleit viselő holttestet találtak csütörtökön Mexikó keleti részén - közölték a helyi hatóságok. A testekhez tartozó fejeket még keresi a rendőrség.

Az ország délkeleti részén lévő Yucatan szövetségi állam ügyésze elmondta, hogy a holttesteket helyi lakosok találták meg: 11-et egy kupacba hordva, Merida külvárosában, míg a tizenkettediket egy attól hetven kilométerre északkeletre található településen. A Meridában talált, takaróval lefedett holttestek közül néhány meg volt kötözve és volt amelyiket meztelenül hagytak az utcán - közölte az AFP francia hírügynökség egyik fotóriportere. A lefejezést általában drogokkal kapcsolatos gyilkosságokban alkalmazzák, elrettentésként a drogkartellek közötti összetűzésekben. A Yucatan államban található Merida várost eddig nem nagyon érintette a Mexikóban zajló "drogháború": idén csak négy droggal kapcsolatos gyilkosság történt az egész államban - írta az El Universal című mexikói újság.

2008 kezdete óta 2682 embert öltek meg Mexikóban a kábítószerrel kapcsolatba hozható gyilkosságokban, többet, mint az egész előző év alatt (2673) - írta az El Universal.. 2006-ban a droggal kapcsolatos gyilkosságok száma 1410 volt.

A 2006 decemberében hivatalba lépett mexikói államfő, Felipe Calderon a drogcsempészek elleni harcot tette egyik legfontosabb feladatának, és 2007 elején több mint 36 ezer katonát vetettek be az országban a bűnözés elleni küzdelemre.

(hírTV, FH)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'