Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 05.34

Újabb gázáremelés a láthatáron

Újabb gázáremelés a láthatáron
Újabb gázáremelés a láthatáron

A Distrigaz Sud gázszolgáltató újabb árdrágítást fog kérni az ANRE-től október elsején, mivel az importból származó földgáz ára folyamatosan nő az év végéig, jelentette ki Bernard Arnaud, a Distrigaz Sud vezérigazgatója.

„Az év elejétől kezdve 80 millió lejes veszteséget halmoztunk fel. Az importból származó földgáz ára minden kétség nélkül folyamatosan nő az év végéig" –  mondta Arnaud kedden tartott sajtótájékoztatóján, aki hozzátette, hogy a július elsejétől érvénybe lépő 12,5 százalékos drágulás fedezi az év elejétől felhalmozott veszteségeket.

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság(ANRE) a múlt héten bejelentette, a földgáz beszerzési árának az utóbbi hat hónap során történt növekedése nyomán a szolgáltatók július elsejétől átlag 12,5 százalékkal növelik a földgáz árát.

Az ANRE által kiadott közlemény szerint az E.ON Gaz Románia szolgáltatóhoz csatlakoztatott személyek júliustól kezdődően 104,41 lejt fizetnek a földgázért (MWh-egységben kifejezve), ami 11,6 százalékos növekedést jelent. A Distrigaz Sud  szolgáltatóhoz csatlakoztatott magánszemélyek pedig 104,70 lejt fognak fizetni, ami 12,5 százalékos növekedést jelent. 

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'