JelenHaz
Csütörtök, 2019. december 12., 12.31
Kis kormányörömök

Visszazsebelték a pénzt

Borbély László
Borbély László

2007. júniusa és 2008. júniusa között 2,3 millió eurós értékű, a haszonélvezők által nem rendeltetésszerűen felhasznált vissza nem térítendő PHARE-alapot szerzett vissza a fejlesztési tárca bírósági határozatok nyomán. 

Ezeken az összegeken kívül végzésre küldenek további 35 végleges és megfellebbezhetetlen bírósági döntést. Ezek nyomán további  790 000 euró folyik majd be a minisztérium kasszájába, jelentette ki Borbély László fejlesztési miniszter kedden tartott sajtótájékoztatóján. Borbély szerint 287 hasonló peres ügy még a bíróságok előtt van.  A tárca többek között a következő okok miatt rendelte el a kiutalt támogatás teljes, vagy részleges visszafizetését: ha a haszonélvező más célokra használta fel  az összeget, mint ami a szerződésben szerepelt, ha műszaki és pénzügyi tekintetből nem érte el a célkitűzéseket, ha nem tartotta be a javak és szolgáltatások beszerzési eljárását, ha nem költötte el teljes egészében a befolyt összeget, vagy, ha ezt nem idejében tette. 

A tárcavezető rámutatott még, a bíróság el került haszonélvezők között vannak helyi közigazgatási hatóságok, kereskedelmi vállalatok, civil szervezetek és oktatási intézmények.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Szerda, 2008. július 02., 15.46 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Az ilyen alakok miatt komplikálódnak egyre jobban az EU-s procedúrák, valamint a struktúrális alapoknál most meg kell előlegezni az összeget, s ha minden rendben van az elszámoláskor, akkor utalják a pénzt.
A baj az, hogy a gazemberek tettei miatt kínlódnak és átkozódnak a becsületesek.
Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. július 02., 15.07 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A hír rendben, bár nem ártott volna meggyomlálni. De a Borbély kampányképe?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'