MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 09.28

Vizsgálat a temesvári gyermekkórházban

 
2017. október 25., 17.38
Szerda

Belső vizsgálatot indított a temesvári gyermekkórház vezetősége miután az intézmény sürgősségi osztályán meghalt egy 9 hónapos gyermek, szülei pedig panaszt emeltek az ügyészségen, mivel úgy vélik, gyermekük nem kapott megfelelő ellátást.

A 9 hónapos kisfiú apja, Costel Bobaru azt nyilatkozta szerdán a MEDIAFAX-nak, hogy gyermekének október 3-án este felszökött a láza, ezért bevitték a Louis Țurcanu Gyermekkórház sürgősségi osztályára.

Az ügyeletes orvos perfúziót adott neki, aminek a hatására csökkent a testhő. Az orvosok szirupot írtak fel neki, mivel gyulladt volt a torka, majd hazaküldték. Másnap reggel a gyermek hányt és kiütések jelentek meg a testén, ezért visszavitték a kórházba, ahol átvették az orvosok. Alig egy óra múlva közölték a szülőkkel, hogy a kisfiú meghalt, szervezete nem tudta legyűrni az erős vírust. A szülők úgy vélik, hogy az orvosok hibájából halt meg a gyermek, ezért október 19-én panaszt tettek az ügyészségen.

A gyermekkórház igazgatója, Mihai Gafencu azt nyilatkozta a MEDIAFAX-nak, hogy belső vizsgálatot indítottak az ügyben, de egyértelmű, hogy nem történt orvosi hiba. A betegség lefolyása rendkívül gyors volt, a kisfiú szívelváltozással született, légzési bántalmakkal vitték be a kórházba, és a fertőzés következtében szeptikus-toxikus sokkot kapott. Megállapították, hogy heveny tüdőgyulladása volt, amit a szívelváltozás miatt nem tudott leküzdeni a szervezete. Az orvosok nem tudhatták, hogy a gyermeknek szívelváltozása van, mivel nem voltak erre utaló tünetek. De ha lettek volna is, a sürgősségi osztályon nincs kardiológus, így tehát meg kellett volna várni a reggelt a diagnózishoz – mondta az igazgató. (Mediafax)

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'