Szombat, 2018. december 15., 15.47

Vizsgálat egy tanár ellen, aki szexuális tartalmú megjegyzéseket tett a diáklányokra

A Fehérmegyei rendőrség és tanfelügyelőség egyaránt vizsgálatot indított egy, a Gyulafehérvári Vasile Goldiș Iskolában tanító tanár ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy nem megfelelő magaviseletet tanúsított a diáklányaival szemben.

 

A Fehér megyei Rendőr-főkapitányság képviselői pénteken a Mediafax tudósítójának elmondták, szexuális megrontás miatt indult bűnvádi eljárás egy tanár ellen, több személyt is kihallgatnak.

 

A diáklányok szülei fordultak az oktatási intézmény vezetőségéhez, jelezve, hogy az egyik tanár illetlenül viselkedik.

 

A pedagógust azzal gyanúsítják, hogy nem megfelelően viselkedett, illetlen kommentárokkal és gesztusokkal illette a diáklányokat, akik még 13 évesek sincsenek.

 

A Fehér megyei tanfelügyelőség illetékesei eközben a Mediafax tudósítójának arról számoltak be, hogy az iskola vezetőségének bejelentése nyomán indítottak vizsgálatot az ügyben.

 

„A tanfelügyelőség szintjén bizottság alakult. (…) Kérték a vádhatóság és a Fehér megyei gyermekvédelmi hatóság közreműködését. A Fehér megyei tanfelügyelőség vezetősége határozottan elítéli ezen tettek elkövetésének lehetőségét, amennyiben pedig beigazolódik a tanár bűnössége, betartjuk a törvényt, szerződést bontunk, a vétkesnek pedig a törvény előtt kell felelnie tettéért” – közölte a tanfelügyelőség.

 

Az iskola vezetőségét a hír közlésének időpontjáig nem sikerült elérnünk. (Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'