https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 16.08

Vonat siklott ki Beszterce-Naszód megyében

Vonat siklott ki Beszterce-Naszód megyében
Vonat siklott ki Beszterce-Naszód megyében

Pénteken 13 órakor elindították a forgalmat a Beszterce-Naszód megyei Szálva és Hordó megálló között, ahol egy Máramarosszigetre tartó gyorsvonat két vagonja a hajnali órákban kisiklott. A forgalmat 9 órás szünet után indították el ismét, és az első szerelvény már át is ment az illető szakaszon. 

A vasúti szakaszon azonban továbbra is több tucat munkás dolgozik, hogy eltakarítsák a sínek mellől a köveket és az iszapot.

13 órakor már átment a szakaszon a Temesvár és Máramarossziget közlekedő vonat, amely azonban üres volt. A szerelvénynek reggel kellett volna átmennie Szálván, de az incidens miatt az utasokat leszállították a vonatról Szálva előtt, és busszal elvitték őket a legközelebbi állomásra, hogy onnan folytathassák az útjukat. 

A szállítási tárca pénteken közleményben tudatta, hogy fél egy után újra közlekednek a vonatok a Beszterce-Naszód megyei Szálva és Hordó között, ahol egy Máramarosszigetre tartó gyorsvonat két vagonja a hajnali órákban kisiklott. 

A Román Vasúttársaság tudatta, hogy péntek hajnalban 3 óra 55 perckor egy Bukarestből Máramarossziget felé tartó 1643 gyorsvonat két utolsó vagonja kisiklott Szálva és Hordó állomás között. A mozdony gázolaj tartálya pedig kilyukadt. A vonatban körülbelül 150 utas volt, de senki nem sérült meg.

Az incidens a nagy esőzések miatt következett be, melyek következtében nagy mennyiségű szikla, kő és faág esett a sínekre.

Az 1643-as gyors utasait egy másik szerelvény vette át, és szállította Máramarosszigetre.

A helyszínre kiszálltak a vasúttársaság Kolozs megyei regionális igazgatóságának képviselői, a katasztrófa-elhárító felügyelőség, a vasúti rendőrség képviselői, valamint a tűzoltóság és a mentők.

A vonat utasait gépkocsikkal vitték el Szálvától Hordó állomásig, ahol felszállhattak egy másik szerelvényre, amely Máramarosszigetre vitte őket. A vasúttársaság lezárta a vasúti forgalmat Szálva és Hordó megálló között, a hatóságok pedig úgy becsülték fel, hogy a déli fél 1-től már közlekedhetnek a vonatok ezen  a vasúti szakaszon

Déli 12 óra körül sikerült mind a két kisiklott vagont visszahelyezni a sínre, és egy mozdony bevontatta őket a szálvai állomásra.

MEDIAFAX

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'