JelenHaz
Hétfõ, 2019. július 15., 23.42

Winkler új régiókat javasol

Winkler új régiókat javasol
Winkler új régiókat javasol

Winkler Gyula RMDSZ-es EP-képviselő kedden kijelentette, Románia jelenlegi fejlesztési régiói képtelenek lehívni az európai pénzalapokat, és képtelenek az ország számára régiófejlesztési célokra kirendelt 19 milliárd eurós alapot elkölteni.

Winkler sajtótájékoztatóján kifejtette, ezeket a pénzösszegeket 2013-ig el kell költeni, ezt a célkitűzést pedig nem lehet megvalósítani anélkül, hogy az erre irányul adminisztratív képességeket fokozatosan növeljék.

Winkler véleménye szerint ezt a közigazgatási reform és a régió-rendszer reformja által lehetne megvalósítani. "Új régiókra van szükségünk Romániában, illetve a közigazgatás reformjára" - hangsúlyozta az EP-képviselő.

Hozzátette, komoly vitát kell indítani országos szinten a régiók rendszerének reformjáról és a közigazgatási reformról, és emiatt el kell kezdődnie a közvitának az alkotmány módosítása érdekében.

"Új alkotmányra van szükség Romániában, hogy biztosítsuk az eszközöket Románia korszerűsítésére" - mutatott rá Winkler.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. május 14., 08.42 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Most van a hangzatos javaslatok ideje.
No akkor közigazgatási reform kell?
Mit szolgált a köztisztviselői törvény megalkotása, és számos módosítása?
Közvita kell? Mint a tanügyi törvénytervezet esetében, akkora, hogy kezelhetetlen legyen a javaslatok tömkelege, no meg, hogy elmondhassák mennyire demokratikusan csinálják? Hogy aztán legyen mit papírdarálóba tenni?
Módosítani kell az alkotmányt? Akkor miért szavazta meg Winkler úr pártja a mostanit? Ja, értem, az államfőt is el kellett volna kergetni, mert az alkotmányban rossz ruhát szabtak tisztségére.
Ötletelni kell, majd csak eltelik az egyik, és jön a másik mandátum.
A munka meg várathat magára.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'