JelenHaz
Vasárnap, 2019. május 19., 18.24

A 13. Gopo-gálát a MOL Románia támogatásával szervezik

 
2019. március 14., 18.54
Csütörtök

A MOL Románia idén is támogatja a rangos kulturális eseményeket Romániában, így a 13. Gopo-gála megszervezését is. A díjátadót A Román Filmek Népszerűsítéséért Egyesület (Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, APFR) szervezi. A Gopo-gála március 19-én, kedden lesz a Bukaresti Nemzeti Színházban, élőben közvetíti a Film Now csatorna 19.00 órai kezdettel, online pedig a www.premiilegopo.ro oldalon lehet nézni.

A Gopo-díjakkal az előző év legfontosabb romániai filmművészeti alkotásait jutalmazzák. Az esemény az igazi filmes értékeket hangsúlyozza, népszerűsíti, a filmesek körében pedig már a jelölés is elismerésnek számít. A MOL Románia a művészet és kultúra hagyományos partnere, legyen szó fontos kulturális események támogatásáról, vagy fiatal művészek társadalmi felelősségvállalási programok keretében történő ösztönzéséről. Megtisztelő, hogy idén, a 13. Gopo-gálán a legjobb színésznek járó díjat támogathatjuk. A továbbiakban is arra törekszünk, hogy a romániai művészek mellé álljunk, és hogy hathatós segítséget nyújtsunk a hazai kulturális események fejlesztésében” – mondta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója. Fontos, hogy hosszú távú partnerségeket alakítsunk ki olyan vállalatokkal, amelyek befektetnek a kultúrába és támogatják azt. Ezért különösen örvendünk, hogy az idei gálán olyan partnerünk van, aki hisz a romániai filmművészetben és támogatja különböző projektjei révén” – mondta Tudor Giurgiu, a Gopo-díjak kezdeményezője.

A díjakat minden évben a Gopo-gála keretében adják át, a romániai filmes szakma mintegy 600 tagja választja ki a díjazottakat a jelölt alkotások közül, egyéni és titkos szavazással. Az egyes versenykategóriák jelöltjeit egy hazai filmes szakemberekből álló zsűri választja ki. Az idei jelölések itt találhatók: https://premiilegopo.ro/nominalizari


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'