Csütörtök, 2018. december 13., 09.28
Az erdélyi koncertkörút első állomása

A dorogi kamarakórus Nagyenyeden

A dorogi kamarakórus Nagyenyeden
A dorogi kamarakórus Nagyenyeden

Vasárnap a nagyenyedi vártemplomban a délelőtti istentisztelet után a jelenlévők a dorogi Erkel Ferenc Zeneiskola Halleluja kamarakórusa és a Pachelbel kamarazenekar koncertjét hallhatták. 

A kolozsvári születésű operaénekesnő, zenetanár Farkas Rose Marie volt a koncert karvezetője. A műsorban elhangzottak Pergolesi, Cherubini, Mozart, Gounod, Hamilton, Wolff, Kodály, Webber, Jenkins, Adiemus, Verdi, Mascagni, Liszt és Vivaldi művei.

A fél órás koncert előadóit vastapssal jutalmazta a nem túl népes közönség. A templomból kimenetelkor hallani lehetett a kórust dicsérő szavakat, egy idősebb úr azt is megjegyezte: aki nem jött vasárnap a templomba, bánhatja, mivel egy sikeres előadást mulasztott el.

A nagyenyedi hangverseny egy erdélyi turné első állomása volt, vasárnap délután a dorogiak már a torockói unitárius templomban léptek fel, hétfőn Tordán a sóbányában koncerteztek, kedden Déván, Böjte atya gyerekházában lépnek fel délelőtt 11 órakor. Utána a vajdahunyadi várat szeretnék meglátogatni a kórus tagjai.

Szerdán a szovátai Teleki Oktatási Központban koncerteznek, az utolsó két állomás pedig Csíkszereda és Csíksomlyó lesz csütörtökön, illetve pénteken.

A turné célja a közönség szép zenével való gyönyörködtetése mellett az, hogy a dorogi rlőadók megismerjék Erdély nevezetes helyeit.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Érdekel / Hétfõ, 2011. július 25., 20.52 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ennyien járnak vasárnap a nagyenyedi református istentiszteletre?Remek !
Ugyanakkor érdekelt volna egy kimutatás : hány diáknak sikerült idén az éretségije a Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban./???/

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'