JelenHaz
Kedd, 2019. május 21., 13.33

A fényképezés művészete a falakon

A Romániai Fotóművészek Egyesülete (AAFR) dicséretben részesített a németországi Retter Silvana – Anyaföld című alkotását
A Romániai Fotóművészek Egyesülete (AAFR) dicséretben részesített a németországi Retter Silvana – Anyaföld című alkotását

November 16-án, pénteken 18 órakor nyílik az idei Ars Fotografica Arad – 2018 Nemzetközi Fotószalon pályamunkáiból válogatott kiállítás az Atrium Mall bevásárlóközpont kiállítótermében.

A XVIII. alkalommal megrendezett fotópályázatra idén 98 fotós összesen 682 pályamunkát küldött be, 349 a színes, 333 az egyszínű kategória.

A pályázatra az egyéni fotósokon kívül 9 hazai és 7 külföldi fotóklub is benevezett, a zsűri 174 (99 színes, 75 egyszínű) fényképet válogatott be a kiállítás anyagába, melyet most pénteken lehet majd megtekinteni.

Románia 12 városából, Magyarország 19 településéről, valamint Szerbiából, Izraelből, Brazíliából, Németországból, Olaszországból, Svájcból és Lengyelországból érkeztek fényképek.

A szervező, a Foto Club Arad Egyesület megjegyzi, hogy a fényképek elbírálásánál a zsűritagok – Jireghie Virgiliu, Rusu Adela Lia, Dan N. Buruleanu – nem tudták sem a fotós, sem a fotó nevét. Mindezek a kiválasztás után jutottak tudomásukra.

A Romániai Fotóművészek Egyesületének (AAFR) égisze alatt sorra kerülő pályázatot a Foto Club Arad Egyesület szervezte az Arad Megyei Kulturális Központ és az Arad Megyei Tanács közreműködésével.

A pályamunkákból készült digitális katalógust a tárlatnyitó után a Foto Club Arad honlapjáról lehet majd letölteni. A kiállítás november 30-ig látogatható.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'