https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szombat, 2019. szeptember 21., 22.36
Pécs Napja az Aradi Városnapokon

A hirtelen érkezett eső sem tudta megállítani a táncot

A hirtelen érkezett eső sem tudta megállítani a táncot
A hirtelen érkezett eső sem tudta megállítani a táncot

Fényképkiállítás, gyermekműsor, néptánc és rockkoncert – ezekkel érkeztek idén Aradra pécsi vendégeink.

A délután 16 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitóra az Arad Megyei Múzeum Klió Termében került sor, ahol először Pavlovics Attila, a Pécsi Polgármesteri Hivatal kulturális osztályának vezető főtanácsosa majd Bognár László, a Pécsi Képviselőtestület Kulturális Osztályának az elnöke tartott egy-egy rövid beszédet. Városunk vezetőségét Ionel Bulbuc alpolgármester képviselte, aki – bár elmondta, hogy sajnálja, hogy a két város kapcsolatának a „motorja”, Bognár Levente alpolgármester nem lehet jelen – kifejezte örömét a két város közötti évről évre egyre nagyobb és szorosabb kapcsolatért. A beszédek után a PKK Mathias Rex Kamarakórus szólistái szórakoztatták a jelenlévőket, Mánfai György pécsi fotóművész kiállítása elnyerte az aradiak tetszését.

Ezt követően a kicsik kerültek a központba: 5 órakor a Hangoló Zenés Gyermekszínház Kányádi Sándor Csacsikázócímmel vidám állattörténetekkel várták a gyermekeket az Aradi Bábszínházba.

És ekkor jött meghívatlan a felhőszakadás – perceken belül beborult az ég a város fölött, és megszakította a Hosszúhetényi Hagyományőrző Egyesület műsorát. A művészek nem adták fel olyan könnyen: annak ellenére, hogy az eső miatt a villanyáram megszűnt és nem volt zene, a táncot tovább folytatták a Megbékélési parki színpadon, miután elhúzott a csúnya idő, a színpad előtt közös táncházra hívták a nézőket és együtt mulattak.

Az estét a fiatal zenészekből álló Band On Da Moon rockzenekar zárta, a fiatal rockerek nem csak ismert dalokat adtak elő, hanem egy-egy sajáttal is érkeztek. Akit azonban annyira nem vonzott a zene stílusa, az a kézműves termékeket csodálhatta meg vagy a Pécs–Mecsek Borvidékből származó borokat kóstolhatta.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'