Csütörtök, 2018. december 13., 09.12

A Hóvirág Daloskör Szolnokon

Resicabányaiak magyarországi vendégszereplésen
Resicabányaiak magyarországi vendégszereplésen
Hétvégén, szeptember 10–12. között Szolnokon tartózkodott a resicabányai magyarok egy kis csapata Mihai Stepănescu polgármesterrel és a resicabányai önkormányzat képviselőivel.  


Az előző évekhez hasonlóan a Szolnoki Gulyásfesztiválra látogatott el a Hóvirág Daloskör, valamint Bálint Erzsébet, a Platanus Kultúregyesület elnöke és Nagy Péter, a Platanus Egyesület tanácsosa. Pénteken este rendhagyó népzenei koncerten vettek részt a Városháza dísztermében, ahol fellépett a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, a Szolnoki Népdalkör, a Sodrás Népzenei Kisegyüttes, a Pántlika Énekegyüttes. Felejthetetlen élmény volt a népzenével és a népdalokkal ily módon való találkozás. 

Már-már úgy tűnt, hogy az eső elmossa a XII. Gulyásfesztivált, de szombatra virradóra mégis elkezdődött a hagyományos fesztivál a Tiszaligetben. Itt került sor a Hóvirág Daloskör fellépésére a Kis színpadon a Szolnoki Népdalkörrel együtt. Citerával kísért Kiss Ferenc gyulai citeraművész és Palatinus Szabolcs, a Tiszavirág Daloskör tagja. A közönség visszajelzése alapján elmondható, hogy nagyon sikeres volt a fellépés. A napot a resicabányaiak és a szolnoki vendéglátó együttesek közös nótázással zárták.

Vasárnap a református templomban népdalzsoltárokat énekelt a Hóvirág  Daloskör, majd istentisztelet végén szeretetvendégségen vettek részt. A resicabányai csapatot a szolnoki önkormányzat támogatta, hiszen szállást és kétszeri főétkezést biztosított, de a Szolnoki Népdalkör és a Tiszavirág Daloskör is részt vállalt a csoport étkeztetésében. A Szolnokon töltött hétvége gazdagította és megerősítette a resicabányaiak közösségét, köszönettel tartoznak mindazoknak, akik ehhez hozzásegítették őket.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'