JelenHaz
Hétfõ, 2019. május 20., 11.58
Lehet már váltani jegyet, bérletet

A jéghegy csúcsával kezdődik a színházi évad

Jelenet az évadnyitó darabból (Dorina Darie-Peter)
Jelenet az évadnyitó darabból (Dorina Darie-Peter)

Kevesebb mint egy hónap múlva, szeptember 8-án a Ioan Slavici Klasszikus Színház nagyszínpadán felgördül a függöny és elkezdődik a 2018–2019-es évad első előadása, Antonio Tabares: A jéghegy csúcsa című darabja.

A kulturális intézmény értesíti a publikumot, hogy augusztus 21-től lehet már jegyeket/bérleteket váltani az új évadra. A jegypénztár a szokásos időpontban várja a közönséget: keddtől vasárnapig 10–14 és 17–19 óra között, hétfőn zárva van.

Az évadnyitó izgalmas előadását Theodor Cristian Popescu rendezte. A történet szerint egy nagy cég vidéki kirendeltségében néhány hónap alatt többen is öngyilkosok lesznek. A fővárosból érkezik egy magas beosztású nő, hogy kivizsgálja a tragédiák okait. A feszített munkatempó, a vezetők érzéketlensége, az alkalmazottak félelme a munkanélküliségtől mindenkit felőröl, és a termelékenység rovására megy. A jéghegy csúcsa az emberi tényezőkre helyezi a hangsúlyt, hogy mennyit és miért érdemes feláldozni a karrier érdekében. A megélhetés, a siker, illetve az élet, az érzelmek ellenpólusként jelennek meg. Megoldás persze nincs, a kiküldött vezető visszatér a fővárosba az anyacéghez, az áldozatok magukra vessenek, ha nem bírták a tempót.

A szeptember 8-i évadnyitó előadás 19 órakor kezdődik a nagyszínpadon.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'